• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

11.02.2020

09:15

IZBACITE VIRUSE, OJAČAJTE IMUNITET! Očistite creva, jetru i krvne sudove pomoću ovog MAGIČNOG POVRĆA!

Ljubav

IZBACITE VIRUSE, OJAČAJTE IMUNITET! Očistite creva, jetru i krvne sudove pomoću ovog MAGIČNOG POVRĆA!

Podeli vest

Cvekla sadrži ogromnu količinu korisnih elemenata u tragovima koji zasićuju organizam. Takođe je bogata vlaknima koja pozitivno deluju na organe i krvne sudove, digestivni trakt i oslobađa jetru od toksina. Detoksikacija vaskuolarnog sistema pomoću cvekle, sprečiće razne bolesti

Šta može cvekla?

Puna je vitamina, gvožđa - normalizuje sastav krvi;
Puna je pektina - čisti loš holesterol, vraća elastičnost krvnim sudovima, bori se protiv bakterija. 
Sadrži betain - optimizuje metabolizam, blokira stvaranje tumora;
Puna je magnezijuma - snižava krvni pritisak, pomaže nervnom sistemu;

Ima mnogo vlakana - sprečava opstipaciju, eliminiše patogene;
Organske kiseline - ubrzava peristaltiku i varenje.

OSLOBODITE SE BOLOVA U VRATU ZA TRIDESET SEKUNDI! Gde god da se nalazite i koliko god da vas boli, OVO ĆE VAM POMOĆI!

OVIH 7 LOŠIH NAVIKA UNIŠTAVAJU MOŽDANE ĆELIJE! Ako radite OVO nemojte da se pitate zašto ste depresivni, dekoncentrisani, neraspoloženi...

Foto: Shutterstock

Kako očistiti krve sudove cveklom?

Jedite salate, sokove i čajeve od cvekle. 

Pripremite tinkturu: 1 kg cvekle, izrendajte pa u nju sipajte 3 litra vode, dodajte malo koprive i rena. Ostavite da odstoji preko noći pa procedite i pijte 3 do 4 puta dnevno, mesec dana. Svaki dan novo povrće stavljajte u vodu. 

Isti efekat ima ako 45 grama cvekle očistite i izrendate, pa dodajte 20 grama brusnice i nalijete hladnu vodu. Ostavite dva sata da odstoji, a zatim procedite dodate med i pijete dobijeni sok, pola sata pre jela.  

Salata od sveže cvekle imaće isti učinak. Samo izrendajte cveklu, začinite je i jedite je svaki dan tokom 2 nedelje, a nakon toga napravite pauzu.

Foto: Shutterstock

Kako očistiti creva cveklom?

Postoje dve varijante: jedna je da svaki dan jedete po jednu kuvanu  cveklu kao salatu. 

Druga varijanta je da izrendate cveklu, malo đumbira i dodate malo ruzmarina, pa sve prelijete sa haldnom vodom. Ostavite da odstoji par sati, procedite i pijete taj sok u toku dana. 

Samo na ovaj način iz creva možete da izbacite toksine, so i masti.

Kako očistiti jetru sa cveklom?

Da biste očistili jetru, jedite cveklu i kefir. Ovo je izuzetno efikasno, ali i agresivno čišćenje jetre. Tokom dana morate da pojedete  kilogram kuvane cvekle, i popiti oko litar kefira dnevno. Nikako ne pijte kefir dok jedete cveklu. Podelite ovo u pet do šest obroka. Takođe morate da pijte 1 litar čiste vode tokom dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija