• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zadovoljna.hr/informer.rs

15.02.2020

16:48

PET RAZLOGA ZBOG KOJIH JE VAŽNO DA PIJEMO RASOL! Ovaj napitak je TOLIKO MOĆAN da je pravo čudo što ne košta kao SUVO ZLATO!

Ljubav

PET RAZLOGA ZBOG KOJIH JE VAŽNO DA PIJEMO RASOL! Ovaj napitak je TOLIKO MOĆAN da je pravo čudo što ne košta kao SUVO ZLATO!

Podeli vest

Iako je kupus sam po sebi vrlo zdrava i hranljiva namirnica, procesom kiseljenja postaje još jači saveznik u čuvanju našeg organizma od raznih zdravstvenih problema. Prilikom kiseljenja, ova namirnica ispušta tečnost, a to zanemareno blago u narodu je poznatije pod nazivom - rasol

Ima onih koji su odavno upoznati s blagodetima rasola, a mi ćemo vas još jednom podsetiti zbog čega bi trebalo da ga uvrstite u svoj jelovnik.

1. JAČA IMUNITET

Konzumiranje rasola posebno se preporučuje tokom hladnijih meseci. Jesen i zima sa sobom donose razne bakterije i viruse koji izazivaju zdravstvene probleme, a rasol je prepun stvari koje jačaju naš imunitet. Vitamin C, vitamin B, kalcijum, magnezijum, gvožđe i cink, samo su deo bogatstva koje se krije u ovoj tečnosti.

Foto: printscreen You Tube Charles Cather

2. REGULIŠE PROBAVU

Imate problema sa zatvorom? Rešiće ih čaša rasola. Dobre bakterije koje nastaju u rasolu prilikom fermentacije, unose balans u crevnu floru i održavaju je zdravom.

3. OLAKŠAVA MRŠAVLJENJE

Rasol je niskokalorična namirnica, a istovremeno sadrži mnogo vlakana i vitamina, te deluje kao probiotik, zbog čega se pokazuje kao odličan dodatak ishrani prilikom dijete. Dovoljno je zasitan da može da zameni jedan međuobrok, te efikasno redukuje nezdrave masnoće.

Foto: Shutterstock

4. UBLAŽAVA MAMURLUK

Ako ste slučajno popili previše džin-tonika s prijateljicama, sve nuspojave zabavnog izlaska ublažićete rasolom. On će ekspresno da nadoknadi izgubljene elektrolite i pomoći u hidrataciji organizma.

5. JAČA KOSTI

Važnu ulogu u zdravlju naših kostiju ima vitamin K2. On aktivira proteine koji pomažu u apsorpciji kalcijuma, čoveku neophodnog minerala koji hrani kosti. Upravo se u rasolu i kiselom kupusu nalazi vitamin K2.

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Građanin

pre 4 godine

Preterali ste sa "rasolom punim vlaknima za mršavljenje". Pročitajte pre copy - paste.

Jovana

pre 4 godine

Rasol je zdrav ako je pravljen sa preciscenom vodom

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija