• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: žena.rs

21.02.2020

08:15

SONJA SE PROBUDILA SA UTRNULOM RUKOM Odmah je otišla kod lekara, oni su je vratili kući, a 5 SATI NAKON TOGA POČEO JE DA SE DEŠAVA UŽAS

Ljubav

SONJA SE PROBUDILA SA UTRNULOM RUKOM Odmah je otišla kod lekara, oni su je vratili kući, a 5 SATI NAKON TOGA POČEO JE DA SE DEŠAVA UŽAS

Podeli vest

Životna priča nekadašnje manekenke obišla je svet.

Kada se nekadašnja dizajnerka i model Sonja Vera jednog jutra 2017. probudila sa sasvim utrnutom rukom, pomislila je da je na nogama doživela srčani udar. Odmah je otišla kod lekara, gde su utvrdili da je do ove neprijatnosti došlo usled stresa i umora, te su je poslali ući da se pošteno naspava.

Sonja ih je poslušala, ali pet sati kasnije otpočeo je pakao - probudila se paralizovana od vrata ka dole. Isprva nije paničila - verovala je da će to proći i da će lekari brzo ustanoviti o čemu je reč.

 

 

Lekari u Londonu, gde ova 46-godišnjakinja živi, posle brojnih testova dijagnostikovali su joj transverzalni mijelitis - retko neurološko stanje koje uzrokuje tešku upalu kičmene moždine.

Narednih šest meseci ona je provela u bolnici gde su pokušavali da uz pomoć steroida smanje upalu, no prognoze stručnjaka nisu optimisitčne - većina tvrdi da za njeno stanje nema leka i da Sonja više nikada neće hodati.

 

 

Ipak, ova Venecuelanka rešena je da ne odustaje i bori se za to da jednog dana prohoda. Svakodnevno vežba hodanje u bazenu i redovno prati novosti u lečenju ove bolesti. Nedavno je videla da su u Americi započela klinička testiranja epiduralnog stimulatora čiji su prvi rezultati obećavajući, pa je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi prikupila sredstva za lečenje.

"Fizički sam loše, naravno. Mučim se s čitavom jednom stranom tela jer ne reaguje kako bi trebalo. Neprestano me boli desna ruka i obavljanje nekih uobičajenih stvari mi stvara neverovatne poteškoće. Imam loše periode, ali se brzo saberem. Svako jutro meditiram kako bih se smirila i fokusirala na oporavak. Važno je da budem pozitivna i imam veru", zaključuje Sonja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Afternoon peacefulness on the river. #london #summerdays

Објава коју дели Sonia Vera (@soni_vera) дана 1. Јун 2017. у 5:40 PDT

 

Inače, ova dama se pre bolesti godinama bavila modelingom, ali i glumom, a radila je i kao TV voditeljka. Takođe, 2010. je pokrenula svoju liniju kupaćih kostima, koje i dalje aktivno prodaje u cilju prikupljanja novca za lečenje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asterix

pre 4 godine

nisam mogla da dobijem makar 200 kinti na lutriji, nego transverzalni mijelitis. jedno od najstrašnijih iskustava u životu, jer za neverovatno kratko vreme završavate u kolicima. TM je akutno stanje i ne leči se. kortikosteroidi se daju kao potpora da bi se otok kičmene moždine smanjio i da bi, samim tim, oštećenje bilo što manje. oni koji imaju sreće sa mestom i veličinom lezije - prohodaju, dok neki provedu život na respiratoru.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija