• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espreso.rs/informer.rs

23.02.2020

21:26

ALUMINIJUM JE VEOMA TOKSIČAN! Upotrebljavamo ga, a nismo svesni koliko je OPASAN, izaziva i RAK!

Ljubav

ALUMINIJUM JE VEOMA TOKSIČAN! Upotrebljavamo ga, a nismo svesni koliko je OPASAN, izaziva i RAK!

Podeli vest

Neke rane simptome toksičnosti aluminijuma lako je odbaciti ili ih pripisati drugim uzrocima, poput glavobolje, depresije i suve kože

Zahvaljujući kontinuiranim istraživanjima neprestano usvajamo nova znanja o opasnostima po zdravlje koje vrebaju u našem okruženju i, iako ovo može biti neverovatno važna informacija, ponekad deluje kao da sve oko nas izaziva rak.

To je definitivno slučaj kada je reč o jednom metalu o kome možda niste dugo razmišljali: aluminijum.

"NEĆE MENE RAK" - Manite se bapskih priča i učinite nešto da vas OVA OPAKA BOLEST ZAISTA ZAOBIĐE! Danas je Svetski dan borbe protiv kancera!

 

(RECEPTI) ONE SU ELIKSIR ZDRAVLJA! Jačaju imunitet, sprečavaju infarkt i šlog, regulišu šećer...

U stvari, mnogi od nas veruju da je aluminijum prilično bezopasan.

Uostalom, kuvamo i čuvamo hranu u aluminijumskim posudama, pa koliko može biti opasan?

Odgovor je prilično razočaravajući: Studija pokazuje da izlaganje ovom metalu može povećati invazivna i migraciona svojstva ćelija raka dojke kod ljudi.

Razlog leži u tome što širenje tumora karcinoma dojke, a ne prisustvo primarnog tumora, češće stoji iza smrtnosti od raka dojke, a to je izuzetno važan – i zabrinjavajući – nalaz.

RAK KOŽE NAJČEŠĆI OBLIK RAKA! Ovo su simptomi, NEMOJTE DA SE IGRATE, prepoznajte ga na vreme! (ANKETA)

AKO UGLEDATE OVU OZNAKU NA PAKOVANJU NE KUPUJTE GA JER IZAZIVA RAK! Koristite ih svaki dan, a ne znate koliko su štetni! (FOTO)

Druga istraživanja su otkrila da žene sa karcinomom dojke imaju više nivoa aluminijuma u ​​svojim telima od onih koje nisu obolele.

Nažalost, aluminijum se ne dovodi u vezu samo sa rakom. Oralno izlaganje metalu povezano je sa Alchajmerovom bolešću i drugim neurološkim problemima, uključujući i bolesti bubrega. Može dospeti u majčino mleko, a može uticati i na dečije kosti.

Aluminijum je teško izbeći

Aluminijum je svuda u našem okruženju. Na primer, najčešće se koristi u antiperspirantima, gde može da se probije u vaš krvotok kroz kožu i prouzrokuje probleme.

Studija je pokazala kako aluminijum hlorid, glavna vrsta aluminijuma koja se nalazi u antiperspirantima i dezodoransima, može da promeni zdrave ćelije dojke u kancerogene.

Iako su istraživači studije rekli da njihovi nalazi zvanično ne znače da aluminijum izaziva karcinom dojke, oni dovode u pitanje bezbednost njegove upotrebe u dezodoransu.

Foto: Shutterstock

Pored dezodoransa, aluminijum se može naći u nekoliko drugih vrsta sredstava za ličnu higijenu, uključujući kozmetiku i adstrigente.

Takođe se nalazi u nekim lekovima. Aluminijum u prahu koristi se za vatromet, a aluminijumska jedinjenja se koriste za pročišćavanje vode.

Takođe ga u velikim količinama ima u kuhinjama, bilo da se nalazi u posuđu, u kom ljudi kuvaju hranu ili u limenkama za piće i aluminijumskoj foliji koja se koristi za odlaganje hrane i pečenja na roštilju.

Prema registru Agencije za toksične materije i bolesti, dodaje se i prilikom prerade nekih namirnica, uključujući prašak za pecivo, sredstva za bojenje i brašno. Oni izveštavaju da prosečna odrasla Amerikanka svakoga dana kroz svoju ishranu unese od sedam do devet miligrama aluminijuma.

Foto: Shutterstock

Postoji velika verovatnoća da ste uneli aluminijum kada ste primili neku vakcinu. Često se koristi kao dodatak u vakcinama poput onih protiv hepatitisa A, gripa B, HPV, DTP i DTaP.

Neke rane simptome toksičnosti aluminijuma lako je odbaciti ili ih pripisati drugim uzrocima, poput glavobolje, depresije i suve kože. Često se ne primećuje sve dok ne bude prekasno i pojave se ozbiljniji simptomi, poput problema sa mišićima i gubitka pamćenja.

Aluminijum je rasprostranjen širom sveta i najobilniji je metal u kori naše planete. Lako ga je nabaviti i vrlo je pristupačan, zato je potrebno dosta truda da se izbegne.

Međutim, što više i više saznajemo o njegovim potencijalnim opasnostima, utoliko pre bismo mogli da smanjimo rizik od nekoliko bolesti.

Budite pažljivi kada su u pitanju proizvodi za ličnu higijenu koje koristite, izbegavajte aditive aluminijuma u ​​vašoj hrani i posuđu i pazite na dodatak aluminijuma u ​​vakcinama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 4 godine

Ponekada stvarno niste u libeli. Da mi pazimo na aluminijum u vakcini. Manite se medicine, nije to za vas ! ! !

Dimitrije

pre 4 godine

NIje ni hemija za vas. Ispomešali ste sve što ste mogli. Naučite nešto o eloksiranom aluminijumu, jedinjenjima aluminijuma i slično pa onda počnite da pišete. U celoj ovoj papazjaniji od članka nedostaje samo "bikarbona soda bez aluminijuma" kao jedan od najvećih bisera nadrilekara

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija