• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

27.02.2020

08:07

NAUČNICI SU UPRAVO OTKRILI JEDNU ČINJENICU O KAFI I NAŠIM KOSTIMA!

Ljubav

NAUČNICI SU UPRAVO OTKRILI JEDNU ČINJENICU O KAFI I NAŠIM KOSTIMA!

Podeli vest

Novo istraživanje otkrilo je da oni koji je češće konzumiraju imaju jače kosti.

Teško je zamisliti početak dana bez jutarnje kafe, a i druženje sa prijateljicom dok joj prepričavate najnovije dogodovštine iz svog života je "slađe" uz ovaj crni napitak. Mnogo se pisalo o tome koliko je kafa dobra ili štetna za zdravlje.

Novo istraživanje obavljeno na univerzitetu u Hongkongu otkrilo je da oni koji je češće konzumiraju imaju jače kosti. Studija, u kojoj je učestvovalo više od 500 odraslih ljudi, pokazala je da ove osobe imaju veći procenat minerala u kostima što ih čini jačim, a i manje su sklone lomljenju kostiju prilikom pada.

Foto: pixabay.com

- Za osobe koje mnogo piju kafu, a vode računa o zdravlju, ovo je sjajna vest - rekao je dr Čed Dil.

- Kafa je generalno dobra za kosti. Kada vam neko sledeći put prigovori što previše pijete kafu, pozovite se na istraživanja koja govore o njenom pozitivnom dejstvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija