• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

03.03.2020

09:00

DA LI STE 'ZARĐALI'? Jednostavan i brz test za PROVERU ZDRAVLJA u 3 KORAKA!

Ljubav

DA LI STE 'ZARĐALI'? Jednostavan i brz test za PROVERU ZDRAVLJA u 3 KORAKA!

Podeli vest

Čak i ako vam se čini da je neozbiljno, ova provera će vam pokazati u kakvoj ste formi i daće vam elan da radite na kondiciji i zdravijoj ishrani

Naučnici kažu da način na koji izvodite svakodnevne aktivnosti može da vam kaže više o vašem zdravlju nego vađenje krvi ili kompletan skener tela, prenosi Riders dajdžest.

Iako može da zvuči neozbiljno, ova tri mini-testa najbrže će vam pokazati u kakvoj ste formi i dati elan da poradite na kondiciji i zdravijoj ishrani.

(FOTO) KOLIKO SU SE PROMENILI? Dženifer Aniston, Kijanu Rivs, Džordž Kluni... - NEKAD I SAD!

(FOTO) KAO SAJLA! Slavni glumac otkrio kako je izgubio VIŠAK KILOGRAMA za SAMO 5 DANA!

 

1. Stajanje na jednoj nozi

Pokušajte da stojite na jednoj nozi, širom otvorenih očiju i ostanite u toj poziciji najmanje 60 sekundi. Ako počnete da gubite ravnotežu posle samo 20 sekundi, moguće je da imate neuroloških problema.

2. Gore-dole

Ustanite i sednite 10 puta zaredom i pratite koliko vam treba vremena za to. Britansko istraživanje pokazalo je da oni koji su mogli da ustanu i zatim ponovo sednu do deset puta u roku od 21 sekunde imaju veće šanse za duži život. Naime, ovaj test pokazuje koliko imate energije, koliko su snažni vaši mišići, kakva je vaša koordinacija, kao i organi za disanje. Ako vam ne uspeva da to uradite za 21 sekundu, promeniti ishranu i za početak više šetajte.

Foto: Pixabay

3. Dotaknite svoje nožne prste

Sedite na pod, glave i leđa oslonjenih o zid. Pokušajte rukama da dotaknete svoje nožne prste. Što je veća udaljenost do vaših prstiju, to je veća šansa da imate kardiovaskularne probleme. Dokazano je da fleksibilnost tela utiče i na fleksibilnost arterija. Kada su arterije fleksibilne, krv može nesmetano da cirkuliše. Ali ako su one 'zakrčene', zbog nezdravih navika i manjka kretanja srce će imati poteškoća u pumpanju krvi, a vaše telo će biti u opasnosti od srčanog udara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija