• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2020

18:51

OVU NAMIRNICU TREBA DA IZBACITE! U vreme virusa ona nikako ne pomaže - samo ŠTETI! Zamenite je OVIM (FOTO)

Ljubav

OVU NAMIRNICU TREBA DA IZBACITE! U vreme virusa ona nikako ne pomaže - samo ŠTETI! Zamenite je OVIM (FOTO)

Podeli vest

Važno je!

Sada kada ste svi kod kuće, imate vremena da se pozabavite ishranom.

Doktori savetuju da unosite što više voća i povrća, a da obavezno izbacite šećer i grickalice.

Foto: Pexes

- Treba izbaciti šećere, pre svega veštačke, odnosno saharozu, ne na fruktozu, to treba unositi umereno, to je veliki značaj šećera koji utiče na imunitet - obara ga - beli, grickalice, gazirana pića i tome slično. Ono što sada treba uraditi je da ne kupujemo slatkiše. Ako to koristim, štetimo, svako unošenje šećera diže nivo insulina koje dovodi do imunoloških i endokrinih promena u organizmu koje dovode do slabljena imuniteta - rekao je dr. Dunjić.

Foto: Shutterstock

Sada treba jesti tradicionalno voće i povrće na koje smo navikli i koje su jeli naši preci, to je neki mehanizam gde znamo da smo se adaptirali kroz vekove.

Foto: Shutterstock

To je zelenilo, salate, paprike, kad dođe paradajz, od voća - jabuke, kruške, limun. Povrće ima dosta vitamina C, među njima je paprika, brokoli, kupus... Kada se dobro hrani tim prirodnim produktima, onda može da se obezbedi dovoljno vitamina C.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija