• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2020

14:38

OVO JE PRIRODNI ANTIBIOTIK! Na njega su svi ZABORAVILI, a može da OJAČA IMUNITET! Evo i gde ga ima!

Ljubav

OVO JE PRIRODNI ANTIBIOTIK! Na njega su svi ZABORAVILI, a može da OJAČA IMUNITET! Evo i gde ga ima!

Podeli vest

Obratite pažnju!

Do pre samo nekoliko nedelja, olako smo uzimali sve savete o očuvanju i poboljšanju zdravlja, međutim, danas, usled pandemije koronavirusa, kada je bukvalno cela planeta prinuđena da se fokusira isključivo na to, pravo je vreme da usvojimo neke dobre navike i tako podignemo imunitet. Jedna od najvažnijih stavki u izgradnji i jačanju imuniteta je ishrana, a u njoj bi veliku ulogu trebalo da ima mikroelement bez koga se ne može - jod.

KOLIKO GOD PRALI I DEZINFIKOVALI RUKE, ako ponavljate OVU GREŠKU - sve je uzalud!

Foto: Printscreen You Tube

Značaj joda poznat je odavno u celom svetu, a dokazano je da je njegova konzumacija jedan od glavnih faktora za nadaleko čuvenu dugovečnost Japanaca. Jod je mineral koji je ključan za optimalno funkcionisanje celog organizma. Esencijalan je za pravilan fizički i mentalni rast i razvoj. Pomoću joda se stvaraju nervne ćelije, zato trudnice moraju da uzimaju dovoljno joda. Od izuzetnog je značaja za rad štitne žlezde, kao i u odbrani od infekcija, što je veliki doprinos imunitetu. I ne samo to - jod se smatra prirodnim antibiotikom.

ODGOVORI NA SVA "KORONAVIRUS" PITANJA! Da li su trudnice rizična grupa, ŠTA DA RADITE AKO STE PUŠAČ ili hronični bolesnik?

Foto: Printscreen You Tube

Kako da zadovoljimo dnevne potrebe za jodom? Pošto ga organizam ne proizvodi, jod moramo svakodnevno unositi. Odraslom čoveku potrebno je 150 do 200 mikrograma joda, a trudnicama oko 300. Osim u jodiranoj kuhinjskoj soli, jod možemo pronaći u morskoj ribi, naročito plavoj, i svim morskim plodovima, kao i u algama. Ko nije ljubitelj hrane iz mora, jodom se može snabdeti tako što će jesti banane, brusnicu, maline, krompir, piletinu i ćuretinu, beli luk, spanać I mnogi drugi a odličan izvor je i mineralna voda.  Izbor namirnica je ogroman, samo obratite pažnju na količinu joda u njima. Ako uživate u morskoj hrani i želite da budete u formi kao što su Japanci, možete i prekoračiti propisane doze, s obzirom na to da ovaj narod konzumira ubedljivo najviše joda na svetu po glavi stanovnika.

STOMAK VAM JE KAO BALON? 5 vežbi protiv nadutosti - creva će vam reći HVALA!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija