• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

04.04.2020

09:35

LEKARI SAVETUJU: Ova namirnica smanjuje rizik od infarkta i drugih bolesti srca za 50 odsto

Ljubav

LEKARI SAVETUJU: Ova namirnica smanjuje rizik od infarkta i drugih bolesti srca za 50 odsto

Podeli vest

Nedavno istraživanje je došlo do zanimljivih zaključaka. Iako se godinama veruje da konzumiranje jaja, a naročito žumanca loše utiče na zdravlje srca i povećava holesterol, novi rezultati objavljeni u listu Science China Press, poništavaju te tvrdnje

3 do 6 jaja nedeljno može da nas zaštiti od prerane smrti i srčanog udara, kažu stručnjaci.

Kineski lekari su u studiju uključili više od 100 hiljada ljudi kako bi potvrdili svoje tvrdnje da konzumiranje jaja zapravo jača zdravlje. Ustanovljeno je da oni koji ne jedu redovno ovu namirnicu imaju znatno manje šanse, pa i do 50 posto, za oboljevanje od različitih srčanih bolesti. 

Oni upozoravaju da ukoliko jedete jaja, ne koristite previše soli, jer ona može da ima štetne posledice na ceo organizam.

Foto: Pixabay

 - Ovim smo razbili mit da jaja nisu zdrava i da prouzrokuju povećanje holesterol. To nije tačno, ali treba biti umeren. 3 do 6 jaja nedeljno je savršena doza -  jednoglasni su lekari.

Ovo istraživanje je sprovedeno na potpuno zdravim osobama, dok je kod onih pacijenata sa dijagnozom neke kardiovaskularne bolesti, situacija drugačija. Pre uvođenja ove količine namirnica u ishranu, potrebno je da se konsultujete sa lekarima, naglašavaju stručnjaci.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
A Petar Celik

pre 4 godine

"... 3 do 6 jaja nedeljno je savršena doza..." Pitajte Petra Celika, koliko jaja pojede svaki dan i objavite njegov komentar na tu temu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija