• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/informer.rs

05.04.2020

09:27

VIRUS NEMA KRILA! Otvorite prozore, PUSTITE SUNCE, evo kako sve to MOŽE DA POMOGNE!

Ljubav

VIRUS NEMA KRILA! Otvorite prozore, PUSTITE SUNCE, evo kako sve to MOŽE DA POMOGNE!

Podeli vest

Predsednik Visokog instituta za zdravlje Italije Silvio Brusafero izjavio je da da nema dokaza da virus kruži u vazduhu. Prema raspoloživim epidemiološkim podacima, glavni načini prenošenje koronavirusa je preko kapljica (sitne kapljice pljuvačke) i direktnim kontaktom

- Nulte su mogućnosti da će koronavirus s letom nestati. Još uvek znamo malo o poreklu i trajanju ovoga virusa, poznajemo ga tek četiri meseca, ali znamo da su virusi veoma osetljivi, i da ne prežive ekstremne temperature - rekla je virusolog Ilaria Kapua šef Univerzitetskog zdravstvenog centra na Floridi.

ŠTA SA MANJKOM PROTEINA TOKOM POSTA? Ove namirnice mogu da zamene meso i mleko!

DA LI ĆE KORONA POSTATI SEZONSKI GRIP? Evo šta kažu virusolozi!

Potsetila je da se epidemija SARS-a 2002. godine širila i preko sistema ventilacije i grejanja (erkondišna) u kućama i javnim ustanovama, i da je moguće da se i koronavirus može, ili se širi na isti način.

- Ovo je vanredna situacija, ali to nije beskrajni tunel. Izvući ćemo se iz toga - rekla je.

Foto: Shutterstock

Kako kaže, sigurno je prvi poziv koji treba uputiti - da se otvare prozori.

PLJUNUTI MAJKA! Sin Elizabet Harli proslavio 18. rođendan u izolaciji, KORONA MU POKVARILA SVE PLANOVE!

- Virus ne putuje vazduhom, ali ako sunčevi zraci uđu u prostor, bude ih po krevetu, čaršafu i na odeći, veoma su korisni u dezinfekciji - savetuje ona.

- Iz istog razloga, ako kod kuće imate zaštitne maske, predlažem da ih izlažete suncu, jer se na taj način one na neki način dezinfikuju. Dakle, bez straha otvaramo prozore, virus nema krila - zaključuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija