• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zenskimagazin.rs

08.04.2020

11:26

NIJE DOVOLJNO DA PERETE SAMO RUKE! Evo koje PREDMETE svakodnevno morate DEZINFIKOVATI!

Ljubav

NIJE DOVOLJNO DA PERETE SAMO RUKE! Evo koje PREDMETE svakodnevno morate DEZINFIKOVATI!

Podeli vest

Pored toga što stalno peremo i dezinfikujemo ruke, nosimo masku i rukavice kad izlazimo bitno je da dezinfikujemo i predmete u kući

Koronavirus se zadržava po nekoliko dana na nekim površinama i zato je bitno da o svemu povedemo računa.

NERVOZA MOŽE DA "UDARI" I NA OVAJ ORGAN! Pomažu majčina dušica, nana, matičnjak...

UMIRITE NERVNI SISTEM ZA NEKOLIKO MINUTA! Drevna kineska tehnika lečenja stresa i anksioznosti

Evo na koje predmete treba posebno obratiti pažnju.

Prekidači za svetlo

Kao što dezinfikujemo kvake na vratima, tako moramo i prekidače za svetlo, posebno one na izlazu, i to nekoliko puta dnevno. Nakon ulaska u kuću upalićemo svetlo u hodniku i ostaviti opasne viruse.

Ulazne kvake i kvaka na kupatilu

Ovo su najopasnija mesta. Nakon ulaska u kuću, dodirujemo i spoljašne i unutrašnje kvake vrata, a zatim i kvaku kupatila. Tek kada smo u kupatilu, temeljno peremo ruke, ali sve viruse i bakterije ostavljamo na ručkama. Zato ih je potrebno dezinfikovati nekoliko puta dnevno.

Foto: Pixabay

Ključevi

Ovo je još jedan predmet koji zaboravljamo da dezinfikujemo. I ključevi od automobila i kuće moraju se dezinfikovati kada se vratite kući. Najbolje je pre nego što ih stavite na fiksno mesto da ne ostavljaju viruse na drugim mestima u kući.

Telefoni

Mobilni telefoni su stalno s nama, u šetnji, u prodavnici, u apoteci. Kad dođete kući, morate ih dezinfikovati. Takođe ne zaboravite da dezinfikujete mesta gde odlažete telefone, tamo možete ostaviti i viruse.

Tastatura

Trenutno većina nas radi od kuće, često naša deca koriste isti računar. Važno je dezinfikovati i tastaturu i miša barem jednom dnevno.

Naočare

Koliko puta dnevno stavljamo naočare, skidamo ih, obrišemo, ponekad ih nesvesno ostavimo negde u kući? Isto se odnosi i na sunčane naočare, koje skidamo i stavljamo iznova. Obavezno ih dezinfikujte.

Tašne

Da li ste se setili da dezinfikujete torbe? Uostalom, stalno ih dodirujemo, otvaramo, zatvaramo, stavljamo na rame. Takođe odlažemo na različita mesta.

Novčanik i platne kartice

Ovde se pojavljuje isti problem kao i sa telefonom. Koristimo platne kartice, kovanice i papirne novčanice. Važno je prskati sve antivirusnim proizvodima.

Volan

Svakodnevno obrišite volan automobila nekim dezinfekcionim sredstvom. To je savršeno mesto za sakupljanje mikroba!

Pakovanja od plastike i folije iz prodavnice

Takođe ne zaboravite da nakon kupovine i pranja ruku izvadite sve iz plastične ambalaže i stavite u čistu ambalažu kod kuće. Na folijama može biti mnoštvo virusa i bakterija koje ljudi ostavljaju u prodavnici. Takođe, povrće i voće se mora oprati nakon što sve donesete kući.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija