• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24Sata.hr/informer.rs

19.04.2020

19:12

NIJE LOŠE SVAĐATI SE JEDNOM NEDELJNO! Parovi koji se često RASPRAVLJAJU - zapravo se jako vole!

Ljubav

NIJE LOŠE SVAĐATI SE JEDNOM NEDELJNO! Parovi koji se često RASPRAVLJAJU - zapravo se jako vole!

Podeli vest

Dobra svađa jednom nedeljno pomaže u održavanju zdravih i produktivnih odnosa u ljubavnoj vezi. To je ono u šta veruje 44 odsto parova, pokazalo je nedavno istraživanje.

Pitomi, civilizovani oblik svađe povećava šansu da će parovi duže ostati zajedno u vezi jer, uprkos malim nesporazumima, znaju da je njihova ljubav iskrena.

Naučnici tvrde da se parovi, koji se puno svađaju, puno i vole. Stalno izbegavanje sukoba nije najbolji način za gradnju dugotrajnog, zdravog odnosa. Upravo suprotno, ako ste spremni jasno da kažete ono što vam je na umu kada dođe do rasprave, to znači da ste spremni da svoju ljubav stavite na drugi, viši nivo. 

Zreli ljudi nemaju naviku da se svađaju na način da nekoga lično napadaju i urlaju, to može da se izvede i na znatno finiji, zdraviji način. Kvalitetna argumentovana rasprava je bolja opcija.

Foto: Shutterstock

Osim toga, svađanje pokazuje da je nekome stalo do partnera i do njihove veze, jer da nije tako - bilo bi mu svejedno, a tada čovek obično nema potrebu da se raspravlja. Možda se čini najlakšim izborom da ne komentarišete to što vas kod partnera izluđuje, ali bolje je da porazgovarate o tome, pa makar i žestoko, jer jedino tako stvari mogu da se poboljšaju.

Kvalitetna rasprava je jedan od glavnih oblika komunikacije, najiskreniji. Ona pomaže u zbližavanju partnera, u stvaranju osećaja intime i povezanosti. I brojni psiholozi su saglasni u tome da je raspravljanje jedna od ključnih tačaka za zdravu i srećnu vezu. Zapravo, s parovima koji se nikada ne svađaju nešto nije u najboljem redu, tj. sa njihovom vezom.

I zapamtite, kada se prepirete s partnerom - nije važno ko će pobediti ili izgubiti. Mnogo je važnije to što ćete sa svakom raspravom naučiti nešto novo jedno o drugom, ali i o samom sebi, prenosi "Bright Side".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija