• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lv-pharm.rs/Infomer.rs

26.04.2020

22:44

KAKO DA SE ZAŠTITITE OD KORONE? Evo saveta kako da ojačate IMUNI SISTEM, sve je na prirodnoj bazi!

Ljubav

KAKO DA SE ZAŠTITITE OD KORONE? Evo saveta kako da ojačate IMUNI SISTEM, sve je na prirodnoj bazi!

Podeli vest

Pridržavajte se ovoga.

Dok vlada koronavirus, veoma je bitno da svi održavaju imunitet, a u nastavku možete pročitati na koji način ćete postići jak imunitet i to prirodnim putem.
 

Kurkuma 

– Kurkuma je vekovima poznata kao začin koji hrani daje specifičnu aromu i boju, ali i lek protiv bola i upala. Uključite je u režim prevencije gripa i prehlade, jer je karakteriše sposobnost jačanja imuniteta. Ubrzava zarastanje rana i dezinfikuje ih. Istraživanjima je dokazano i antikancerogeno delovanje kurkume.

Dodajte kurkumu svako jutro u omiljeni smuti. Svaki dan popijte čašu toplog mleka u koju ste dodali kašičicu kurkume u prahu i prstohvat mlevenog crnog bibera. Napravite čaj tako što ćete dve kašičice kurkume preliti sa 2dl prokuvane, vrele vode i dodati par kapi limunovog soka.

KAD MERIMO PRITISAK, svi OVO radimo, a to PODIŽE PRITISAK! Gde još grešimo?

Foto: Pixabay

 

Zeleni čaj 

– Vodite računa o količini čaja koju ćete popiti tokom dana, a maksimalna doza jeste 3-5 šolja dnevno. Zeleni čaj pripremite tako što ćete smešu staviti u cediljku postavljenu na šolju. Kašičicu smeše prelijte sa 2dl vruće vode i sačekajte par minuta. Sklonite cediljku i promešajte dobijenu tečnost. Dodajte malo meda po želji.

Foto: Shutterstock

Đumbir 

– Đumbir poseduje protivupalno dejstvo koje je dragoceno prilikom jačanja imuniteta i sposobnost olakšavanja procesa varenja unete hrane. Antibakterijsko delovanje je značajno jer ublažava simptome poput mučnine i bolova u predelu abdomena.

¼ šolje seckanog đumbirovog korena sipati u 1l vode i sačekati da sve provri. Zatim, smanjite temperaturu i pustite da čaj vri 15 minuta. Procediti tečnost i dodati sok od pola limuna i dve kašike meda. Od komada đumbira, malo kurkume u prahu, jedne jabuke i dva limuna možete u blenderu napraviti napitak koji ćete svaki dan piti iz rakijskih čašica, 2-3 doze dnevno.

ČAK I BOJA URINA MOŽE DA UKAŽE NA KORONU, ali samo u kombinaciji sa OVIM simptomom!

Beli luk

– Konzumirajte sirove čenove belog luka, koje ćete ispasirati pre konzumiranja. Na taj način se najbolje apsorbuju korisni sastojci, a alicin se najlakša oslobađa.

Svako jutro i veče pojedite kašiku meda pomešanu sa 2 usitnjena čena belog luka. Za doručak, možete jesti integralni tost hleb sa namazom od svežeg, pasiranog belog luka. Pripremite čorbu od šitake pečuraka u koju ćete dodati đumbir, maslinovo ulje i naravno malo belog luka. U omiljenu salatu ili dresing možete dodati beli luk.

Foto: Pixabay

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija