• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvar ukusa

15.12.2020

18:18

ČUDOTVORNA ČUVARKUĆA! Ova biljka LEČI SVE - OD POSEKOTINA, DO TEŠKIH OBOLJENJA! DIŽE IZ MRTVIH!

Ljubav

ČUDOTVORNA ČUVARKUĆA! Ova biljka LEČI SVE - OD POSEKOTINA, DO TEŠKIH OBOLJENJA! DIŽE IZ MRTVIH!

Podeli vest

Mnogi od vas imaju čuvarkuću u svom domu, a ne znaju zapravo koliko je ona lekovita. Naime, ono što je u njoj lekovito jeste jabučna i mravlja kiselina!

Ova biljka je svoju primenu pronašla u narodnoj medicini, a savremena istraživanja su usmerena na polisaharide iz soka čuvarkuće, jer se njima pripisuje delovanje na imunološki sistem, kao i lečenje kancerogenih oboljenja.

Foto: Printscreen You Tube/zanimljivosti.net

NAJEŽILA SE! BOLJE BI VAM BILO DA PERETE JAGODE! Kad je stavila VOĆE pod mikroskop - ŠOK!

Ova biljka može da raste gotovo svuda - između kamenja, na stenama, na različitim tipovima zemljišta, a neki je čak gaje na krovovima kuća. Takođe, nije retkost da se čuvarkuća zasadi i na terasi, u saksiji.

8 ideja za čuvarkuće u bašti

Spoljna upotreba

Od niza lekovitih dejstava koje čuvarkuća ima, najpoznatije je da je to biljka koja eliminiše višak masnoće iz ušnog kanala. Odatle i drugi naziv ove biljke - uhovnik. 

Pored toga, sok iz listića čuvarkuće je veoma dobar prirodni lek za oboljenja i povrede kože, čireve, posekotine i opekotine. Takođe, lekoviti sok ove biljke se dugo godina unazad koristi za uklanjanje kurjih očiju i bradavica, ali i sunčanih pega.

KAO ČETKICA! Ovaj NAPITAK ČUVA ZUBE i sprečava pojavu karijesa kod dece!

Upala uha

Prepolovite nekoliko listića čuvarkuće i iscedite dve do tri kapljice soka u bolno uho. Ostavite da tečnost deluje nekoliko minuta, a potom iskrenite glavu dok sok ne iscuri iz ušne šupljine.

Unutrašnja upotreba

Ukoliko se listovi čuvarkuće kombinuju sa medom, tada je ona veoma delotvorna kod upale usne duplje. Sok ove biljke je i veoma dobar diuretik, a ima i laksativno dejstvo. 

Čuvarkuća se upotrebljava i u slučajevima napetosti, nervoze i strahova.

Foto: Printscreen You Tube/zanimljivosti.net

Za jačanje organizma

Listove čuvarkuće sameljite u multipraktiku, a potom ih prespite u plastičnu činiju i pomešajte ih sa medom. Smesu dobro sjedinite drvenom ili plastičnom kašikom. Zatim, u veću teglu simpajte smesu i zatvorite teglu. Da svetlost ne bi dopirala, celu teglu obložite aluminijumskom folijom. Ostavite teglu da ostoji pet dana u frižideru.

Od šestog dana, na prazan stomak uzimajte po dve plastične kašičice smese i narednih dvadesetak minuta ne jedite ništa drugo, već popijte malo vode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija