• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

01.06.2020

16:42

"VOJNIČKA DIJETA" ZAHTEVA ISTRAJNOST! Nema pauze, preskakanja ili pomeranja obroka, A KRAJNJI REZULTAT JE - 5 KG MANJE ZA TRI DANA!

Ljubav

"VOJNIČKA DIJETA" ZAHTEVA ISTRAJNOST! Nema pauze, preskakanja ili pomeranja obroka, A KRAJNJI REZULTAT JE - 5 KG MANJE ZA TRI DANA!

Podeli vest

Kilogrami se samo tope...

Vojna dijeta definitivno nije jedna od onih „zdravih dijeta“, ali je i dalje jedna od najpopularnijih, jer obećava i do 5 kg manje za samo tri dana, a ne zahteva neke skupe namirnice, brojanje kalorija… Ipak, da bi bila efikasna mora se sprovesti u potpunosti, vojnički istrajno i poslušno.

Vojnu dijetu uglavnom koriste oni koji žele da brzo izgube kilograme pred neki događaj, kao i oni kojima je lakše da se stisnu tri dana, nego da se upuste u ozbiljnu i poželjnu promenu svojih loših navika kad je u pitanju ishrana. Brzi rezultati su glavni adut vojne dijete, međutim čak i malo odstupanje od plana može da dovede do loših ili nikakvih rezultata.

Dakle zadat je trodnevni meni, svaki obrok je isplaniran i sastavljen od namirnica koje “zajedno rade da podstaknu metabolizam, obezbede energiju, pomognu u oscilacijama šećera i započnu proces sagorevanja masti”, navodi se na sajtu Dijeta.

Vojna dijeta drži se tri dana u kontinuitetu. Nema pauze, preskakanja ili pomeranja obroka, uvek ih treba jesti u isto vreme. Nema usputnog grickanja, čak ni svežeg voća i povrća. Posle tri dana, treba se vratiti na redovnu ishranu, a ako neko želi da ponovi vojnu dijetu, najmanja preporučena pauza je 4 dana.

Foto: Instagram

Vojna dijeta plan ishrane i jelovnik

PRVI DAN

  • Doručak: Šoljica kafe ili čaja, parče prepečenog tosta (integralni je bolji) s 2 kašičice kikiriki putera i pola grepfruta
  • Ručak: Pola konzerve tunjevine, kriška prepečenog tosta, kafa ili čaj.
  • Večera: 80 grama bilo kog nemasnog mesa (pečenog ili kuvanog), 125 g zelene boranije (barene), pola banane, mala jabuka i šolja sladoleda od vanile.

DRUGI DAN

  • Doručak: Jedno kuvano jaje, pola banane, kriška prepečenog tosta.
  • Ručak: 160 g (mladog) svežeg sira, tvrdo kuvano jaje i pet slanih krekera.
  • Večera: Dve viršle (bez hleba), 180 g brokolija, 90 g rendane (sveže) šargarepe, pola banane i pola šolje sladoleda od vanile.

TREĆI DAN

  • Doručak: Kafa ili čaj, pet slanih krekera, list kačkavalja i jedna manja jabuka.
  • Ručak: Tvrdo kuvano jaje i jedna kriška tosta.
  • Večera: Konzerva tunjevine, pola banane i pola šolje sladoleda od vanile.

Alternativne namirnice

Vojna dijeta ima jednoličan plan ishrane, a za one koji bi ovu dijetu držali u više navrata ili jednostavno ne vole određene namirnice uključene u plan, postoje alternative.

Ako želite, na primer, da izbacite grejpfrut, pomešajte pola kašičice sode bikarbone u čaši vode i popijte najmanje 30 minuta pre jela, a uz obrok pojedite neku drugu citrusnu voćku. Umesto dvopeka možete uzeti 30 grama suncokreta ili pola proteinske čokoladice ili 120 ml nemasnog jogurta sa kašičicom lanenog semena.

Zamena za tunjevinu može biti mladi sir, kuvana piletina, tofu, badem, kikiriki, laneno ili bundevino seme. Zamena za sladoled od vanile je mleko sa ukusom vanile (ne čokoladno), nemasni jogurt sa malom količinom naseckanog voća ili sok od jabuke.

Umesto viršli možete pojesti roštiljske kobasice ili 120 g pasulja, a umesto jajeta – 2 kriške slaninice ili jedno pileće krilce. Zamena za pola banane je kivi, 140 grama papaje, ili dve kajsije, a za mladi sir – 60 grama kačkavalja ili 2 jajeta ili 2 šnita šunke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija