• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krenizdravo.rtl.hr

29.06.2020

13:22

ŽELITE DA OSTANETE MLADOLIKI I IMATE MEKANU KOŽU? Ovo su NAMIRNICE koje će učiniti vašu kožu GLATKOM I ZDRAVIJOM, evo kako da ih upotrebite!

Ljubav

ŽELITE DA OSTANETE MLADOLIKI I IMATE MEKANU KOŽU? Ovo su NAMIRNICE koje će učiniti vašu kožu GLATKOM I ZDRAVIJOM, evo kako da ih upotrebite!

Podeli vest

Nikad nije kasno da se proba.

U nastavku pročitajte listu od 9 namirnica koje biste trebali uvrstiti u svoj jelovnik kako biste pomogli koži da postane lepa, mladolika i zdrava.

1. BOROVNICE

Borovnice su prava “riznica” antioksidansa, koji pomažu u obnavljanju strukture stanica, te ujedno imaju i anti-aging učinak (usporavaju proces starenja kože).

Da biste iskoristili maksimum njihove nutritivne vrijednosti, jedite ih u sirovom obliku.

IZBACITE SVE OTROVE iz organizma, OČISTITE CREVA: Evo kako da napravite domaći probiotik! (RECEPT)

2. ORAŠASTO VOĆE

Lešnici, orasi i bademi bogati su omega-3 masnim kiselinama, koje pomažu procesu hidratacije kože i sprječavaju nastanak akni.

Orašasto voće možete jesti samo (prethodno potopljeno u vodi), u obliku biljnog mlijeka koje ste sami napravili, dodati ih iseckane u salate ili od njih napraviti biljni maslac te njima ukrasiti deserte i kolače.

3. AVOKADO

Konzumiranje sirovog avokada je jedan od najukusnijih načina da unesete dio dnevnih potreba za omega-3 kiselinama.

4. LIMUN

Limunov sok pomaže našem organizmu da prirodno odstrani toksične tvari.

Foto: Shutterstock

Započnite jutro vodom sa sveže iscijeđenim limunom ili svakodnevno pijte limunadu.

HIT NAČIN MRŠAVLJENJA! Da li ste probali medicinsku (VMA) dijetu?

5. ZELENI ČAJ

Uz čaj od koprive i đumbira, zeleni čaj je također jedan od “čistača toksina” koji pomaže našem organizmu da se prirodno očisti od otrova.

Svakodnevnim konzumiranjem zelenog čaja pomoći ćete svojoj koži da se očisti od nečistoća i iritacija, a ako ste uz to još i na dijeti ili vodite računa o tjelesnoj težini, onda je to dodatni razlog za konzumiranje ovog čaja jer ujedno pomaže i mršavljenju.

Imajte na umu da ne biste trebali praviti zeleni čaj s proključalom vodom s obzirom na to da na temperaturi većoj od 80°C zeleni čaj gubi neke od svojih aktivnih tvari.

6. ZELENO LISNATO VOĆE

Zeleno lisnato povrće odlično je za detoksikaciju organizma te, poput limuna i đumbira, pomaže u održavanju kože lijepom, mladolikom i zdravom.

Zeleno lisnato povrće bogato je i beta-karotenom, koje štiti kožu od oštećenja izazvanim sunčevim zračenjem.

7. ĐUMBIR

Stimuliše i pomaže dobrom varenju (što dodatno pomaže u procesu detoksikacije).

Možete napraviti čaj od đumbira, koristiti ga kao začin ili ga dodavati u smutije.

Ako niste ranije pripremali čaj od đumbira, isprobajte najjednostavniju varijantu: operite, ogulite i naribajte komadić đumbira (za početak, neka to bude manji komadić dok se ne naviknete na oštrinu njegova okusa) te ga prekrijte vrućom vodom i poklopite posudu na 10 minuta.

Foto: Shutterstock

Za dodatni učinak detoksikacije i “čišćenje” kože dodajte i svježe ili sušeno lišće koprive ili vrećicu čaja od koprive iz trgovine.

8. MASLINOVO ULJE

Za dodatni učinak pomlađivanja i hidratacije kože svakodnevno umasirajte kašičicu maslinovog ulja na lice ili nanesite domaću masku na lice s ovim uljem dva do tri puta tjedno.

9. TAMNA ČOKOLADA

Konzumiranje kvalitetne tamne čokolade (s minimalnim sadržajem kakaa 70 %) pomoći će vašoj koži da se obrani od negativnih učinaka uzrokovanih izloženošću zagađenom zraku, hloru u vodi, dimu cigareta, prekomerne izloženosti suncu te sprečiti preuranjeno starenje kože.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija