• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lepotaizdravlje.rs

08.07.2020

16:42

Žene koje imaju preko 30 GODINA bi trebalo da imaju ovakav NAČIN ISHRANE, ako misle da sačuvaju zdravlje!

Ljubav

Žene koje imaju preko 30 GODINA bi trebalo da imaju ovakav NAČIN ISHRANE, ako misle da sačuvaju zdravlje!

Podeli vest

Probajte!

U nastavku možete pročitati kako vaša ishrana treba da izgleda ukoliko imate više od 30 godina. Žene iznad 30 godina trebalo bi da konzumiraju namirnice bogate vitaminima i proteinima. One su važne u borbi protiv bolesti, doprinose plodnosti i naravno utiču na zdravo telo.

BACITE PIDŽAMU! Četiri razloga zbog čega je dobro spavati bez ičega na sebi!
 

1. Hrana bogata gvožđem
Svakog meseca, tokom menstruacije, žena gubi gvožđe iz organizma, a nedostatak gvožđa može smanjiti formiranje krvi u našem telu. Namirnice bogate gvožđem sprečavaju anemiju, umor, opadanje kose i glavobolju.

Zeleno povrće, poput spanaća, sadrži gvožđe. Takođe, tunjevina je takođe vrlo bogat izvor gvožđa.

2. Voće
Sveže voće osiguraće odgovarajuće hranljive sastojke koji su potrebni ženama iznad 30 godina. Umesto da se opredelite za brzu hranu, počnite jesti sveže voće kako bi se borili protiv gladi i umora.

Foto: Pixabay

Gvožđe i kalcijum su najvažnije hranljive materije za žene. Uvrstite u vašu svakodnevnu ishranu voće poput papaje, breskve, jagode, narandže i brusnice.

RECEPT ZA CRNU LIMUNADU - zdravija je od OBIČNE, ali smete da je pijete JEDNOM NEDELJNO! Evo ZAŠTO (FOTO)

3. Kalcijum
Posle tridesete godine, ugljeni hidrati i masti vas štite od bolesti srca i povećanja krvnog pritiska. Mlečni proizvodi su bogati kalcijumom, ali savetujemo vam da se odlučite za one s niskim procentom masti.

Riba na žaru, tunjevina, posni sir, jaja, obrano mleko i žitarice su bogate kalcijumom. S drugr strane, proteini iz životinjskih namirnica apsorbuju kalcijum iz tela, stoga se preporučuje da smanjite unos namirnica životinjskog porekla.

Foto: Shutterstock

4. Masti
Kako bi smanjili visok nivo holesterola u krvi, žene starije od 30 moraju unositi u organizam namirnice bogate mono-zasićenim mastima. Ove masti štite od srčanih bolesti, smanjuju nivo šećera u krvi i krvni pritisak, a pored toga poboljšavaju i cirkulaciju krvi.

Badem, indijski orah, govedina, ovsene pahuljice, testenina, crni hleb, orah, sezam i semenke bundeve su bogate mono-zasićenim mastima. Osim toga, biljna ulja kao što su maslinovo, canola, i laneno ulje su takođe preporučljivi za žene koje su navršile 30 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija