• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs/informer.rs

27.07.2020

09:23 >> 09:25

SPAS za LETNJE TEGOBE! U OVOJ ČAŠI se nalazi najbolji LEK protiv OTICANJA nogu!

Ljubav

SPAS za LETNJE TEGOBE! U OVOJ ČAŠI se nalazi najbolji LEK protiv OTICANJA nogu!

Podeli vest

Čajevi koji mogu da budu zamena lekovima za izbacivanje tečnosti, ali se piju najduže sedam dana...

Oticanje tela posebno u letnjem periodu pod uticajem visokih temperatura veliki je problem za mnoge, posebno za žene koje radni dan provode sedeći. Konzumirajući slatkiše i jaču hranu tokom toplijih dana tečnost se dodatno nakuplja u organizmu i stvara brojne probleme, poput nadutosti, preteranog umora, bola u nogama, posebno listovima. Posledice neadekvatne ishrane tokom leta takođe dovodi do vezivanja viška vode, odnosno otečenosti organizma.

Oticanju su najčešće sklone noge, stomak, prsti na rukama, zglobovi. Može da se javi povišen krvni pritisak, bolovi u zglobovima, ubrzan rad srca.

HOROSKOP ZA PONEDELJAK 27. JUL: BIK je danas pun ljubavi, dok RAK tuguje jer ga na svim poljima očekuju PREPREKE!

O OVOME NIKO NE VOLI DA PRIČA! Međutim, iako je neprijatan ovaj zdravstveni problem se NE SME IGNORISATI!

Za izbacivanje viška tečnosti iz tela mnogi koriste lekove, ali postoje broji prirodni metodi. Čajeve preporučuju  i lekari, jer uz njih može i da se oslabi.

Osim toga ovi čajevi su odlični dijuretici i sa sobom povlače i određeni broj minerala iz organizma, pa se mora strogo voditi računa u kojoj meri se koriste. Piju se najviše sedam dana.

Foto: Shutterstock

Čaj od brezinog lista

Preliti kafenu kašičicu biljke sa 250 mililitara ključale vode. Ostaviti da se ohladi pa piti hladan i proceđen pola sata pre svakog obroka u toku dana.

Foto: Shutterstock

Čaj od maslačka

Maslačak je biljka koja rešava probleme sa nadimanjem stomaka i problemima sa crevima, kao i za izbacivanje nakupljene vode u telu. Preliti jednu kafenu kašičicu osušene biljke sa 200 mililitara proključale vode i ostaviti da odstoji najmanje 15 minuta. Procediti i popiti pre jela.

Foto: Shutterstock

Čaj od peršuna

Ovaj čaj je odličan za izbacivanje vode iz organizma. Potrebno je da dve kašike sušenog peršunovog lišća ostavite u šolji ključale vode. Nakon 10 minuta procedite i pijete tri puta na dan. Možete dodati i malo limuna.

Foto: wikipedia.org

Čaj od komorača

Ovo je još jedna biljka koja ima diuretička svojstva. Jedna kašika semena morača stavi se u šolju vrele vode kako bi se napravio čaj. Nakon 10 minuta, procedite i pijete tri puta dnevno.

Foto: Shutterstock

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je dobar izvor kalijuma i kao takav dobar prirodni lek za izbacivanje vode iz organizma i smanjenje nivoa natrijuma. Jabukovo sirće se razredi u čaši vode 1:1. Preporučuje se dva puta dnevno.

Foto: Shutterstock

Sasi napitak

Sasi napitak je mnogima pomogao da se reše suvišne vode iz organizma, ali i u mršavljenju. Potrebno vam je osam čaša vode, manji koren svežeg đumbira, osam listića nane, krastavac i limun. Sve sastojke oljuštite i isecite, nemojte cediti i pomešajte sa vodom. Napitak pripremajte uveče, a konzumirajte narednog dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija