• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

28.07.2020

10:06

TRULE I PROPADAJU! Sedam namirnica koje NIKAKO NE TREBA da čuvate u FRIŽIDERU

Ljubav

TRULE I PROPADAJU! Sedam namirnica koje NIKAKO NE TREBA da čuvate u FRIŽIDERU

Podeli vest

Fižider je apsolutno neverovatan izum koji pomaže čuvanju hrane. Međutim, ne mogu sve namirnice da se čuvaju u frižideru. Neke od njih ne podnose niske temperature

Evo liste potrepština koje morate da držite dalje od frižidera:

ŠEST ZNAKOVA DA PIJETE PREVIŠE VODE! Obratite pažnju, može biti opasno!

1. Hleb

AKo stavite hleb u frižider, on će se još brže osušiti, plus će pokupiti sve mirise iz frižidera. Ako je hleb veliki i nije vam potreban u tolikoj količini, odsecite jedno parče a ostatak zamrznite.

2. Beli luk

Beli luk uopšte ne može da podnese hladnoću. Apsolutno nema potrebe da ga držite u frižideru. Na sobnoj temperaturi može da izdrži i po nekoliko meseci. Preduslov je da ima dobru ventilaciju, tj. da nije ostavljen u plastičnoj kesi.

3. Zimnica

Veruje se da se svi umaci i začini moraju čuvati direktno u frižideru. Međutim, namirnice poput sirćeta, šećera i soli su odlični konzervansi. Sos poput ajvara, kečapa i td. mogu da stoje u ostavi bez problema. Što duže stoje u ostavi, biće sve ukusniji.

4. Krompir

Frižider može da pokvari ukus krompiru, jer skrob pretvara u šećer. Krompir je najbolje čuvati u ostavi, u papirnoj kesi.

5. Paradajz

Fižider će uništiti ukus paradajzu. Najbolje je da ovo voće čuvate u kuhinji na pultu, ali nikako na direktnoj svetlosti.

6. Luk

Crveni luk može samo brzo da strune u frižideru. Luk se najbolje čuva u mrežastim vrećama koje će mu obezbediti ventilaciju.

7. Kafa

Frižider može samo da pokvari ukus kafe, osim toga, ona ima tako jak miris da će sve namirnice u frižideru mirisati na kafu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVA HRANA ŠTITI OD DEHIDRATACIJE! Dodajte u svoju ishranu ovih pet namirnica i preporodite lice i telo!
Ljubav

OVA HRANA ŠTITI OD DEHIDRATACIJE! Dodajte u svoju ishranu ovih pet namirnica i preporodite lice i telo!

Dehidratacija dovodi do niza problema, od suve kože i oticanja, do slabosti, umora, pa čak i do grčeva u mišićima. U toku leta, sve je teže nadgledati balans vode u telu, jer zbog vrućine potreba za tečnošću uveliko raste. Pored obaveznih 2 litra vode dnevno, svojoj ishrani možete dodati i hranu bogatu vodom. Ova hrana štiti organizam od dehidracije i savršeno vlaži kožu

24.07.2020

14:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija