• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

02.08.2020

08:00

KORISTIMO GA KAO ZAČIN! Lovor je biljka sa HILJADU BLAGODETI - Čisti pluća, oporavlja srce i REŠAVA OVE PROBLEME!

Ljubav

KORISTIMO GA KAO ZAČIN! Lovor je biljka sa HILJADU BLAGODETI - Čisti pluća, oporavlja srce i REŠAVA OVE PROBLEME!

Podeli vest

Sve je zastupljeniji kako u ishrani, tako i u medicini!

Lovor se koristi kao začinska biljka, ali i kao lek protiv mnogih stanja. Najveća lekovita svojstva ima upravo sam list biljke. Veruje se da leči lošu probavu, srce, smanjuje posledice dijabetesa tipa 2, ali i pozitivno deluje na psihu. Odličan je i kao sredstvo za dezinfekkciju, pa će oterati sve viruse i mikrobe iz prostorije.

DŽABE! RUČAK ZA 200 DINARA! Vaš novčanik neće OSETITI, a stomak će vam ZAHVALITI!

Iz ploda se dobija eterično ulje, kreme i sapuni. Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima.

Foto: Public

Lovorov čaj protiv bronhitisa

Primena lovorovog lista u lečenju bronhitisa, veoma je rasprostanjena. Čaj od lovora često je daje i deci, kako bi im se prehlada brzo sanirala, a kašalj prestao.

Sve što je potrebno je ste da tri usitnjena lovorova lista kuvajte 10 minuta u dva i po dl vode. Nakon kuvanjam pokrivenu posudu ostavite da odstoji oko 10 minuta. Čaj zatim procedite i dodajte kašiku limunovog soka i dve kašike meda. Ovako pripremljen čaj, kod gripa ili bronhitisa, pijte dva do tri puta po 2,5 dl čaja.

Pomaže kod mučnine i umora, razbuđuje

Kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu, navode broja istraživanja. Sve što trebate da napravite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i da udišete taj dim. Ipak, važno je naglasiti da ovo ne radite pre spavanja, jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

ROLAT SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM! Ukusno slano predjelo SPREMANO ZA POLA SATA!

Tera sluz iz pluća

Lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći da se izbaci sluz iz pluća. Najbolji način je staviti sveže ili suve listove u vruću vodu i udisati paru – dakle inhalirati se. Na isti način pomaće i mazanje uljem lovora po prsima. To leči alergije i astmu.

Pomaže kod dijabetesa 

Istraživanje je pokazalo kako konzumiranje lovora može uticati na smanjenje šećera u krvi. Naime, ukoliko dnevno uzimate tri grama lovor, doći će do smanjenja nivoa glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Foto: Shutterstock

Dobar je za probavu

Kako biste osetili ovo lekovito svojstvo lovora, redovno ga stavljajte u hranu i to što više. Pre svega u domaće supice i čorbe.

Ukoliko vam se ukus jela tada ne sviđa, ona jednostavno izmasirajte stomak uljem lovora nakon obroka. To će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu.

Za pravilan rad srca

Organski spoj pronađen u lovoru jača kapilare u srcu i pomaže da se elimininiše loš holesterol iz tela

Foto: Public

Leči upalu zgloba

Uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu.

Kod urinarnih infekcija

Kako biste jednom za sva vremena stali na put urinarnim infekcijama, pomešajte prah od lovora sa mlekom i pijte. Radi se o starom, isprobano, receptu za rešavanje ovih problema.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija