• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zdravisimo.com

08.08.2020

09:50

ČAROBNI NAPITAK ZA PROČIŠĆAVANJE PLUĆA! Evo koja su tri GLAVNA SASTOJKA za njihovo bolje FUNKCIONISANJE!

Ljubav

ČAROBNI NAPITAK ZA PROČIŠĆAVANJE PLUĆA! Evo koja su tri GLAVNA SASTOJKA za njihovo bolje FUNKCIONISANJE!

Podeli vest

Prirodan lek

Napravite prirodni napitak za pročišćavanje pluća kod pušača, a evo šta vam je potrebno od sastojaka.

1. Crni luk

Važno je znati da se pluća najbolje mogu pročistiti putem biljnih ulja, bilo da se radi o metodi inhaliranja ili o konzumiranju. Još od davnina se zna da je crni luk efikasan lek za poboljšavanje zdravlja pluća, posebno ako treba da se pročiste od toksina nataloženih pušenjem.

– crni luk ima mukolitičko dejstvo i jak je bronhodilatator

– smanjuje upalu plućnih alveola i pomaže u eliminaciji štetnih materija koje dovode do bolesti pluća

Foto: Pixabay

2. Kurkuma

Kurkuma sadrži supstancu zvanu kurkumin, koja joj daje lekovitu moć da smanjuje upalne procese u plućima. Sprečava nastajanje hroničnih plućnih bolesti i ublažava otežano disanje.

– sadrži kortikosteroide koji smanjuju infekcije i čiste pluća, i polifenole koji usporavaju napredovanje slobodnih radikala.

UKOLIKO jedete OVU GRICKALICU svaki dan primetićete DRASTIČNE PROMENE U ORGANIZMU!

3. Đumbir

Sposobnosti đumbira u očuvanju zdravlja respiratornog sistema su naširoko poznate, i to je jedan od razloga zbog kojih ovaj lekoviti koren ima toliku primenu u prirodnom lečenju.

đumbir ima sposobnost da eliminiše nataloženu sluz u plućima, otvara bronhije i pročišćava respiratorne kanale.

– ima antibakterijsko, antiseptičko i antiupalno dejstvo, zbog čega je jako koristan za oštećena i osetljiva pluća pušača. Leči kašalj, olakšanje se primeti ubrzo nakon konzumiranja.

jak i ljut ukus đumbira i njegovo eterično ulje, mogu se koristiti i za lečenje promuklosti, gubitka glasa i bolova u grlu.

Foto: Shutterstock

AKO STE IZUZETNO USPEŠNI MOGUĆE JE DA PATITE OD "SINDROMA RAJA" Iako zvuči dobro, ostavlja duboke posledice na mentalno zdravlje!

Za pripremu napitka za pročišćavanje pluća potrebni su vam sledeći sastojci:

- 2 crna luka 

- ½ l vode

- 1 kašičica kurkume (2g)

- 50g korena đumbira

- 2 kašike prirodnog pčelinjeg meda (50g)

Priprema napitka:

Prvo što treba da uradite je da stavite vodu da proključa. Kada voda proključa dodajte očišćen crni luk, đumbir, kurkumu i med. Ostaviti da se kuva oko 30-40 minuta, na srednjoj vatri. Ne zaboravite da povremeno promešate.

Kada primetite da se tečnost u šerpi malo zgusnula i da se luk skoro raspao, isključite šporet i poklopite šerpu u kojoj ste kuvali. Dobijenu tečnost ostavite da odstoji oko sat vremena, kako bi sastojci ispustili svoje lekovite materije. Dobićete napitak jakog i prijatnog mirisa, i pomalo ljutkastog ukusa.

Nakon sat vremena, procedite tečnost koju ste dobili kuvanjem. Sipajte je u tamnu ambalažu, i odložite na suvo i tamno mesto. Ukoliko želite, ovaj napitak možete držati i u frižideru, ali je najbolje da ga držite na sobnoj temperature, kako ne bi bio ni preterano hladan ni topao.

Konzumiranje napitka za pročišćavanje pluća:

Ovaj eliksir za pročišćavanje pluća možete konzumirati ujutru na prazan želudac, po podne i uveče. Dovoljno je da svaki put uzmete po 2 kašike. Ovaj napitak će vam pomoći da na prirodan način pročistite vaša pluća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija