• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

11.08.2020

09:51

TRAVA KOJA IMA NEVEROVATNO DEJSTVO! Snižava temperaturu, jača imunitet, uništava gljivice i bakterije, regeneriše kožu i kosu!

Ljubav

TRAVA KOJA IMA NEVEROVATNO DEJSTVO! Snižava temperaturu, jača imunitet, uništava gljivice i bakterije, regeneriše kožu i kosu!

Podeli vest

Limunova trava raste u azijskim zemljama, dakle uspeva u tropskim i suptropskim područjima. Poznata je u primeni azijske kuhinje (pa tako jelo dobija citrusnu aromu jer se doda jelu u obliku mlevene citrusne trave ili u obliku limunovog lista), jer je veoma blagotvornog svojstva za naše zdravlje

Čak se koristi u medicinske i terapeutske svrhe jer ima antibakterijsko i antiseptičo dejstvo. Stoga se primenju za šire područje lečenja. Za to se limunova trava koristi u obliku eteričnog ulja ili kao čaj.

POVRĆE KOJE OBAVEZNO MORATE DA JEDETE! Jača imunitet, snižava holesterol i šećer, sprečava nastanak karcinoma!

Prvenstveno se koristi kod smetnji disajnih organa i kod snižavanja visoke telesne temperature i grčeva u mišićima. Ublažiće vam bolove svih vrsta (od bolova mišića, stomaka, glavobolje, grla, pa čak i kod drugih bolesti digestivnog trakta). Kao odličan antioksidans, limunova trava će vam poboljšati zdravlje jetre i pankreasa zbog detoksikacije koju podstiče ova biljka.

Pored toga, limunova trava će vam regulisati nivo holesterola u krvi. A dovešće i do regulacije probavnog sistema i otkloniće vam zatvor.

Foto: pexels.com

 

Blagotvornost ove biljke dokazana je čak i kod lečenja tumora. Dokazano je da pomaže kod propratnih posledica od zračenja i hemoterapije (što se najčešće ispoljava u obliku gađenja, mučnine, malaksalosti, itd.). Pored toga, naki stručnjaci ističu i njen blagotvorni psihološki aspekt. Naime, pomoći će kod pojave anksioznosti i depresivnih epizoda.

Sada ćemo detaljnije reći o pozitivnim i lekovitim aspektima eteričnog ulja limunove trave, jer vam ovo eterično ulje u mnogim pojedinostima može pomoći:

Podići će vam imunitet

Jer se ulje ove biljke smatra pravim čistačem (tonikom) za sve sisteme u organizmu i podstiče upijanje nutrijenata.

Eleminisaće ili ublažiti bolove, snižava telesnu temperaturu kada ste bolesni

Efikasno će vam ovo ulje otkloniti groznicu, suzbiti nastalu infekciju, a podsticanjem znojenja doći će do detoksikacije organizma i regulasanja telesne temperature.

Ubija glivice i bakterije a i rane će vam brže zarastati

Stoga, učinkovito će vam delovati i preventivno kod raznih infekcija u želudcu, crevima, u urinalnom sistemu, kao i kod zaceljenja rana svih vrsta. Pomaže u lečenju oboljenja kao što su tifusna groznica, trovanja hranom, različita kožna oboljenja, pa čak i malarije. Sprečava nastanak svake vrste sepse. a pomaže i kod zaustavljanju krvarenja sužavajući efikasno krvne žile.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija