• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil

04.09.2020

11:11

PLAVI PATLIDŽAN JE VITAMINSKA BOMBA! Ovo povrće morate pod hitno da kupite, čuva VAŠE SRCE, ČISTI CREVA, poboljšava rad celog ORGANIZMA!

Ljubav

PLAVI PATLIDŽAN JE VITAMINSKA BOMBA! Ovo povrće morate pod hitno da kupite, čuva VAŠE SRCE, ČISTI CREVA, poboljšava rad celog ORGANIZMA!

Podeli vest

Ovo sigurno niste znali.

Plavi patlidžan izgleda kao obično povrće, ali on zapravo ima mnogo zdravstvenih prednosti. Ovo povrće sadrži mnogo vitamina i minerala, hrani mozak, snižava loš holesterol u krvi, oslobađa od stresa. 

Svako ko bi želeo da se posveti zdravom načinu života trebalo bi što pre da plavi patlidžan uključi u ishranu, a evo koje su prednosti ukoliko ga konzumirate. 

NEPROSPAVANA NOĆ UZROKUJE GLAD! Da li i vi imate ovakve PROBLEME? Evo šta je najbolje rešenje!

Foto: Pixabay

Ove 3 NAMIRNICE NIKAKO ne smete da jedete za VEČERU! Imaju višestruke negativne efekte, pa sledeći put dobro razmislite!

Gubljenje težine - Plavi patlidžan je povrće koje ima visok sadržaj vode i veoma malo kalorija. Ova njegova osobina čini ga idealnim u ishrani koja je namenjena gubitku kilograma. Sunđerasta tekstura ovog povrća olakšava ove njegove karakteristike, pa se stoga ono može konzumirati u svom prirodnom obliku, što se i preporučuje kad god je to moguće.

Srce - Iz sličnih razloga kao i kod eliminacije kilograma, plavi patlidžan je odličan i za naše srce, jer on aktivno radi na poboljšanju zdravlja celog organizma. Studija o efektima soka plavog patlidžana pokazala je da on može pomoći u snižavanju nivoa lošeg holesterola, poboljšanju zdravlja zidova arterija i opuštanju krvnih sudova.

Mozak - Visok nivo fitonutrijenata u plavom patlidžanu pomaže moždanim funkcijama tako što poput zaštitnog omotača štiti mozak od slobodnih radikala i različitih vrsta povreda. Kompleks vitamina B pomaže u olakšanju od fizičke i mentalne napetosti. Uključivanje ovog povrća u nedeljni režim ishrane omogućava nam da mislimo mnogo brže i dinamičnije.

Zatvor - Osobe koje proživljavaju hroničnu opstipaciju stomaka mogu osetiti izuzetne benefite od upotrebe plavog patlidžana u svakodnevnoj ishrani.

Vlakna koja ima ova biljka podstiču pražnjenje creva i dodatno ispiraju njihovu unutrašnjost, što ih održava čistim od otrova. Plavi patlidžan dodatno pruža pomoć u tretiranju hemoroida i kolitisa.

Kalorijski unos - Iako možda niste pobornik brojanja kalorija, mora se priznati da su one mnogo važne, jer sve namirnice imaju različit broj kalorija u sebi. Ovo povrće svrstava se u prave rekordere kada je reč o kalorijskom sastavu, jer je neverovatno da je toliko mnogo hranljivih materija zbijeno u tako malo kalorija.

Jedna šolja plavog patlidžana ima svega 35 kalorija, što je zapanjujuće mali broj u odnosu na druge vrste povrća.

Prevencija raka - Istraživanja u Japanu pokazuju da sok plavog patlidžana može da smanji rizik od raka jer ovo povrće sadrži tripsin, koji je inhibitor proteaze, a smatra se komponentom koja pomaže pri neutralizaciji ćelija koje izazivaju rak.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija