• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: život +/informer.rs

23.09.2020

19:22

SVEŽE ISCEĐEN SOK OD OVE VOĆKE leči sve vrste kožnih bolesti! Naše bake su znale da ih stave na lice, i verovale su da su delotvornije od BILO KOJE KREME!

Ljubav

SVEŽE ISCEĐEN SOK OD OVE VOĆKE leči sve vrste kožnih bolesti! Naše bake su znale da ih stave na lice, i verovale su da su delotvornije od BILO KOJE KREME!

Podeli vest

Sveže isceđen sok od kajsija, bez konzervansa i dodatka šećera, izuzetno je zdrav napitak.

Osim što osvežava, veoma je delotvoran kao lek kod groznice i kožnih bolesti. Preporučuje se, između ostalog, kod pojave ekcema ili opekotina.

Kajsije su takođe dobar izvor biljnih vlakana, zahvaljujući celulozi i pektinima služe kao blagi laksativ, a njihovo konzumiranje pre glavnog obroka pozitivno utiče na proces varenja. Zbog visokog sadržaja gvožđa preporučuju se i anemičnim osobama, jer povećava nivo hemoglobina.

Foto: Pixabay

Od semena kajsije pravi se kvalitetno jestivo ulje. Zbog zasićenosti proteinima i esencijalnim masnim kiselinama, seme kajsije koristi se i u kozmetičkoj industriji. Služi za pravljanje preparata namenjenih suvoj, starijoj i izboranoj koži.

Za više vesti iz oblasti NEGE I ZDRAVLJA kliknite OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija