• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kucazdravljasrbija.com

27.09.2020

21:20

PREDLOZI ZA LAGANU VEČERU! JEDITE 4 sata PRE SPAVANJA kako bi vaš organizam uspeo da SVARI HRANU! IZBEGAVAJTE OVE PROIZVODE!

Ljubav

PREDLOZI ZA LAGANU VEČERU! JEDITE 4 sata PRE SPAVANJA kako bi vaš organizam uspeo da SVARI HRANU! IZBEGAVAJTE OVE PROIZVODE!

Podeli vest

Hranite se zdravo.

Mnoge od vas zanima šta je najbolje jesti za večeru, a da imate miran san i miran stomak.

U nastavku pročitajte predloge za laganu večeru. Najbolje jesti nutrijente kao štu proteini i vlakna. Zdrave večere treba da postanu vaš način ishrane ali za to je takođe potrebno da budete kreativni. Zapamtite takođe da poslednji obrok treba da vam bude 4 sata pre spavanja. Meso, mlečne proizvode i testenine treba izbegavati za vreme večere.

Foto: Shutterstock

Za vreme večere treba da jedete povrće i hranu bogatu proteinima. Treba vam hrana koja će vam pružiti duži osećaj sitosti i koja će vam dati energiju. Možete jesti i ugljene hidrate ali pazite na količinu. Oni će vam smanjiti žudnju za slatkišima ali nemojte preterivati sa porcijama.

Večera, po mišljenju nutricionista, treba da izgleda ovako: proteini (20-25%), ugljeni hidrati (45-55%), masti (30-35%), sa 8 g vlakana i manje od 7 g šećera.

Savet je da za večeru izbegavate zasićene masti i da korisitite nezasićene kao što su masilnovo ili kokosovo ulje, avokado, itd.

Evo nekoliko jednostavih ideja kako vaša večera treba da izgleda:

Supa ili varivo – skuvajte i pomešajte povrće i dobili ste šareno i ukusno jelo za vašu večeru.

Tortilje sa povrćem – Kukuruzne tortilje napunjene sa pečenim povrćem, avokadom ili proteinskim

namirnicama su odličan način da završite dan zdravo i ukusno.

Testenina od pirinča ili tikvica – Običnu testeninu zamenite onom zdravijom od pirinča ili tikvica, prelijte povrćem i dobićete savšreno izbalanisran i ukusan obrok.

Foto: Shutterstock

Pečeno povrće – još jedna ideja za jednostavnu i zdravu večeru. Ispecite razno povrće i skuvajte pirinač i dobili ste ukusnu vvečeru.  

Salata – Postoje razne salate koje mogu biti ukusan obrok za večeru. Salata od povrća sa avokadom, orasima i proteinima je najbolji način da završite svoj dan i sačuvate svoju liniju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija