• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zena blic

28.09.2020

10:27

ŽENE SA OVIM OBLIKOM TELA ŽIVE DUŽE! Ako vam STOMAK IZGLEDA OVAKO - možete imati OZBILJNIH PROBLEMA (FOTO)

Ljubav

ŽENE SA OVIM OBLIKOM TELA ŽIVE DUŽE! Ako vam STOMAK IZGLEDA OVAKO - možete imati OZBILJNIH PROBLEMA (FOTO)

Podeli vest

Povedite računa o svojoj figuri

Ljudi sa širim grudima ili bokovima imaju manje šanse od od preuranjenog smrtnog ishoda upoređujući sa onima koji imaju veliki stomak, ističe novo istraživanje.

Studija objavljena u medicinskom časopisu "BMJ" navodi da je masnoća locirana oko stomaka povezana sa većim rizikom od rane smrti iz bilo kojeg razloga, bez obzira na ukupnu telesnu masnoću, dok su veći kukovi i grudi u vezi sa nižim rizikom.

"Rezultati sugerišu da bi merenje masnoće oko stomaka moglo biti pouzdaniji pokazatelj rizika od smrti zbog prekomerne težine - i moglo bi se koristiti u kombinaciji sa indeksom telesne mase "kao dopunski pristup određivanju rizika od prerane smrti", rekli su istraživači.

Foto: instagram.com

 

Zaključci studije temelje se na rezultatima 72 istraživanja u kojima je učestvovalo više od 2.5 miliona ispitanika praćenih između 3 i 24 godine, prenosi "New York Post".

Otkriveno je da je većina mera abdominalne adipoznosti značajno povezana s većim rizik od smrtnosti. Analiza je pokazala da je svakih 10 centimetara u struku povezano s 11 odsto većim rizikom od smrtnosti od svih uzroka.

 

Foto: Shutterstock

Utvrđeno je i kako je opseg kukova i bedara povezan "s manjim rizikom od smrtnosti od svih uzroka", piše u studiji.

 

BONUS VIDEO

DRAGAN IZ ČAČKA JE POKRENUO SOPSTVENI BIZNIS I TAKO OSTVARIO DEČAČKI SAN! Čačani svog sugrađanina dočekali aplauzom!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija