• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: express.co.uk

11.10.2020

13:35

OVAJ SIMPTOM MOŽE BITI NAJRANIJI ZNAK KORONE! Javlja se pre GUBITKA ČULA MIRISA, a mnogi ga IGNORIŠU!

Ljubav

OVAJ SIMPTOM MOŽE BITI NAJRANIJI ZNAK KORONE! Javlja se pre GUBITKA ČULA MIRISA, a mnogi ga IGNORIŠU!

Podeli vest

Uzmite sve u obzir.

Više od pola godine se borimo sa opakim koronavirusom. U svetu je potvrđeno više od 30 miliona ljudi širom sveta koji su zaraženi Covidom-19, a do sada su gotovo svi upoznati sa simptomima ove zarazne bolesti, ali malo ko zna da postoje i znaci koji bi mogli i ranije da vas upozore da ste zaraženi.

Prema navodima Britanskog udruženja dermatologa koji su analizirali prijavljene simptome putem aplikacije Covid Symptom Study, suve, bolne i ispucale usne mogu biti jedan od najranijih znakova.

Foto: Shutterstock

Oralni znaci koronavirusa čine samo mali broj mogućih simptoma koji se pojavljuju na koži.

- Tokom pandemije korona virusa postalo je jasno da se pored glavnih simptoma groznice i kašlja, simptomi mogu razviti i na koži. Izveštaji iz Kine, pa potom iz Evrope pokazali su da SARS-CoV-2 u 20 odsto slučajeva ispoljava simptome na koži budući da virus pokreće mnogo imunoloških reakcija, pa nije čudo što je koža upletena u priču. Možete tako iskusiti bolne usne, koje se suše i ljušte. Takođe se može i javiti bol u ustima - navodi se u saopštenju dermatologa.

Foto: Reuters

Međutim, samo zato što su vam usne suve ne mora da znači da imate korona virus. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija