• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

21.10.2020

16:11

Ovu grickalicu ŽENE ne bi smele da stave u usta! Ne mogu da stanu na jednom ZALOGAJU, A VEĆA KOLIČINA PRAVI PROBLEM!

Ljubav

Ovu grickalicu ŽENE ne bi smele da stave u usta! Ne mogu da stanu na jednom ZALOGAJU, A VEĆA KOLIČINA PRAVI PROBLEM!

Podeli vest

Ovo preskočite...

Uz sve što se događa u vašem svakodnevnom životu, ponekad vam je stvarno potreban ta slana ili slatka užina. U takvim situacijama mnogi ne razmišljaju o tome koliko su grickalice u kojima uživaju zapravo nezdrave, a jedno istraživanje pokazalo je da žene imaju 15% veću verovatnoću da uživaju u (ne)zdravim zalogajima.

Ali, jeste li se ikada zapitali koja vrsta grickalica je najnezdraviji izbor za žene?

Sudeći prema mišljenju stručnjaka, to je čips od krompira i postoji dosta razloga zašto je upravo ova grickalica prilično problematična.

Foto: Pixabay

Za početak, gotovo je nemoguće pojesti samo jedan čips. Osim toga, jedno istraživanje s Harvarda pokazalo je da su ispitanici koji su jeli čips od krompira svake godine sve više dobijali na težini. Uz to, treba uzeti u obzir natrijum. Ne treba da vas čudi podatak da će svakodnevno konzumiranje slane hrane dovesti do nadutosti. Jedno istraživanje objavljeno u časopisu The American Journal of Gastroenterology čak je otkrilo da je nadutost češća kod onih koji su jeli hranu s visokim udelom natrijuma u poređenju s onima koji su jeli hranu s niskim udelom natrijuma. Kod žena je to dvostruki problem jer one se već moraju nositi s nadutošću zbog efekata koji nemaju veze s ishranom, poput ciklusa.

Jednostavno rečeno, višak soli koji biste konzumirali prečestim unosom čipsa nije idealan za vaše zdravlje, posebno kada je reč o vašem srcu. Postoji mnoštvo dokaza da je visok unos natrijuma povezan s većim rizikom od razvoja visokog krvnog pritiska. Iako ovo nije neposredna nuspojava jedenja čipsa, ako je vaša ishrana bogata solju koju jedete skoro svakodnevno, rizik od razvoja hipertenzije, moždanog udara, zatajenja srca, raka želuca i bolesti bubrega još je veći jer su ta stanja povezana s prekomernim unosom natrijuma. Imajte na umu, prema CDC-u, svaka četvrta smrt kod žena je rezultat bolesti srca, navodi Eat This, Not That.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija