• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rulek.rs/informer.rs

26.10.2020

13:51 >> 12:39

Zaštitite se od SVIH INFEKCIJA! 7 lekova RUSKE NARODNE MEDICINE za jačanje IMUNITETA!

Ljubav

Zaštitite se od SVIH INFEKCIJA! 7 lekova RUSKE NARODNE MEDICINE za jačanje IMUNITETA!

Podeli vest

Generacijama su se prenosili recepti, dokazani u praksi kao vrlo efektni...

Mnogi recepti su namenjeni i odraslima i deci i nemaju neželjene efekte na organizam. Između ostalog, kroz narodne lekove Rusi su radili i na osnaživanju odbrambenog mehanizma čija je uloga da zaštiti naše telo od uzročnika infekcija.

Poznato je mnogo ruskih recepata koji su izuzetno dobri za rad našeg imuniteta.

Foto: Shutterstock

1. Suvo voće 

U svom sastavu suvo voće sadrži antioksidante, lako svarljiva vlakna i vitamine značajne za rad imuniteta. I orasi su takođe bogati antioksidantima, ali i omega-3 masnim kiselinama. Limun je obavezan sastojak zbog ogromne količine C vitamina. Med štiti od infekcija, a isto tako ih i leči.

Izmiksati u blenderu 300 g suvih kajsija, 300 g suvog grožđa, 300 g seckanih oraha i tri limuna sa korom. Gotovoj smeši dodati kašiku meda. Odrasli treba da uzimaju jednu supenu kašika leka dnevno, a deca po jednu kafenu kašičicu.

Foto: Shutterstock

2. Mors – lekoviti ruski napitak 

Ovo piće je popularno u Rusiji zbog ukusa, ali i lekovitog dejstva na imunitet. Predstavlja dragocen izvor vitamina C zbog prisustva brusnica. Med pomaže pri eliminaciji uzročnika infekcija. Limun ublažava sve postojeće upalne procese u telu.

U pet šolja vode sipati dve šolje opranih i očišćenih brusnica. Kuvati voće dok plodovi ne počnu pucati. Izmiksati sve u blenderu i vratiti na ringlu još pet minuta da sve ključa. Skloniti sud sa strane, pokriti ga i ostaviti da se sadržaj malo prohladi. Procediti pulpu, a zatim dodati 100 g meda i sok od jedne polovine limuna. Mors može da se čuva u frižideru najduže nedelju dana.

Foto: Shutterstock

3. Crni luk sa medom 

Crni luk je odličan za imunitet jer sadrži fitohemikalije koje stimulišu korišćenje vitamina C radi odbrane tela od uzročnika brojnih oboljenja. Pored toga, luk se pokazao kao efektno prirodno sredstvo za smanjenje nivoa holesterola i triglicerida u krvi. Uz dodatak meda kao prirodnog antibiotika bićete zaštićeni od sezonskih infekcija.

Sitno iseckajte 50 g crnog luka. Komadiće sipati u pola litre vode, zajedno sa 200 g šećera. Nakon što smeša proključa, podesite najmanju temperaturu ringle i ostavite da sve polako vri oko sat i po vremena. Skolonite sud da se sadržaj ohladi pa dodati dve kašike meda. Promešati, procediti tečnost i čuvati je u frižideru, u staklenoj boci. Uzimati po jednu kafenu kašiku leka 3-5 puta dnevno.

Foto: Shutterstock

4. Sveži cvetovi nevena 

Neven nije samo vrsta cveća koja se često može naći u dvorišnim baštama i saksijama. On takođe služi kao podrška imunološkom sistemu i podstiče njegov rad. Osim toga, pomaže pri varenju i održava sistem organa za varenje zdravim. Neven deluje i kao prirodno sredstvo za lečenje povreda oka i osipa na koži.

Svako jutro pre jela uberite tri cveta nevena i pojedite ih. Pre gutanja ih dobro sažvaćite. Radite ovo svakog dana naredne dve nedelje. Ukoliko želite da nastavite, prvo napravite pauzu u trajanju od nedelju dana pa krenite ispočetka. Kada ovaj cvet nije u sezoni u biljnim apotekama potražite čaj.

Foto: Shutterstock

5. Kombinacija kefira, bundeve i meda

Ovaj domaći recept će ojačati prirodnu odbranu vašeg tela i pomoći da se odbranite od sezonskih infektivnih oboljenja. Njegovu osnovu predstavlja kefir, fermentisani proizvod od mleka i prirodni probiotik. Bundeva je prepuna nutrijenata koji su značajni za normalan rad imuniteta. Među njima su vitamini A i C. Med je riznica antioksidanata i ima antibakterijsko dejstvo.

Pomešajte četiri šolje kefira i 150 g skuvane i ispasirane bundeve, a zatim dodajte jednu kašiku kvalitetnog, organskog meda. Preporučuje se konzumiranje jedne čaše dnevno, a ostatak se može čuvati u frižideru dok se ne potroši.

Foto: Pixabay

6. Noge u ledenoj vodi 

Ruska istraživanja su pokazala da ledeno hladna voda jača naš imunitet i štiti nas od gripa i prehlade. Kvašenjem hladnom vodom povećava se produkcija leukocita, važnih elemenata imunološkog sistema ljudskog tela. Pored toga, stimuliše gubitak suvišnih kilograma, ubrzava oporavak povreda na mišićnim tkivima i kose i poboljšava cirkulaciju.

Hladna voda takođe deluje i na naše psihičko zdravlje putem redukovanja stresa. Sipati u lavor hladnu vodu. Potopite bosa stopala u nju i izvadite ih nakon petnaestak sekundi. Obrisati ih grubljim peškirom i obuti vunene čarape. Ponavljati proceduru svako veče pre odlaska na spavanje.

Foto: Shutterstock

7. Ren i karanfilić

Ovaj recept možda nema baš sjajan ukus, ali je vrlo koristan za čitav imuni sistem. Karanfilić je začin koji jača imunitet, pozitivno utiče na metaboličke procese u telu, ublažava bolove i olakšava bitku protiv gojaznosti. Ren je izvor C vitamina i samim tim je od velike koristi za rad oslabljenog imuniteta. Med pomaže odbramenom sistemu da obavlja svoju zaštitničku ulogu.

U 200ml mlake vode sipati kašičicu mlevenih karanfilića, kašičicu naribanog rena i kašičicu meda. Sve promešati i odmah konzumirati. Piti po jednu meru ovog prirodnog leka svakoga dana.

Dobro je VADITI krajnike i SLEPO CREVO? Koju NEOČEKIVANU KORIST imaju ove operacije čitajte OVDE.

Ova razlika može da vam SPASI i ŽIVOT! U kojoj profesiji su ŽENE BOLJE čitajte OVDE

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija