• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs/informer.rs

09.11.2020

08:16 >> 08:22

Ukoliko imate CRNE KOLUTOVE oko očiju proverite ove stvari KOD LEKARA!

Ljubav

Ukoliko imate CRNE KOLUTOVE oko očiju proverite ove stvari KOD LEKARA!

Podeli vest

Podočnjaci mogu da budu pokazatelj različitih zdravstvenih problema...

Kolutovi ispod i oko očiju, najčešće crni, nadraženi kapci, osetljivi na dodir, crveni, natečeni ili im je koža toliko istanjena da ni uz najfiniju negu ne mogu da izgledaju privlačno, osim što se smatraju prvim ozbiljnijim znakom starenja, vrlo često su prvi signal koji upućuje na to da u organizmu postoji neki problem ili disbalans. 

Nastaju iz nekoliko razloga: alergije, popuštanje srca i bubrega, tanka koža ispod očiju (zbog čega su vidljiviji krvni sudovi koji daju plavkastu boju), pigmentacije nastale usled sunčanja, loša cirkulacija i drenaža i razgradnja krvi u tkivu.

Foto: Shutterstock

Krastavac i čaj

Ukoliko i vas muče podočnjaci na umorne i otečene oči stavite krišku krastavca koji ste prethodno držali u frižideru. Krastavac će svojim efektom hlađenja skupiti krvne sudove u kapcima i podbuli izgled bi trebalo da nestane kroz nekoliko minuta. Kako krastavac i hidrira, ovo svojstvo će pomoći da umorne oči izgledaju osveženo, a isti učinak možete postići ohlađenim kesicama čaja.

Foto: Shutterstock

Voda

Pijte mnogo vode tokom dana, kako vaše telo ne bi dehidriralo i imalo problema s zadržavanjem tečnosti.

Foto: Shutterstock

Spavanje

Spavajte na leđima, a neka vaša glava bude blago povišena. To omogućava bolju cirkulaciju krvi i sprečava nakupljanje tečnosti oko očiju. Jedno od najboljih rešenja za uklanjanje podočnjaka donosi spavanje. Iako mnogi ljudi nisu svesni ove činjenice, istina kaže da je nedostatak sna glavni krivac za pojavu podočnjaka. Pobrinite se da "odradite" sedam do osam sati čvrstog sna u kontinuitetu.

Foto: Shutterstock

Proverite bubrege i jetru 

U nekim slučajevima koža može da postane hiperpigmentirana, a kako je reč o prirodnom udubljenju ispod oka, nalikuje na tamni kolut. Takvi podočnjaci upućuju na probleme u radu bubrega i zadržavanje viška vode u organizmu.

Iako nemaju mnogo veze s podočnjacima, oko očiju se vrlo često javljaju i žuto-smeđe izbočine, nalik malim bubuljicama. Reč je o ksantelazmama koje su posledica povišenog holesterola i hormonalnog poremećaja u organizmu. Mogu upućivati i na ozbiljne poremećaje u radu jetre i štitne žlezde.

Iz ove KOŽE se NE MOŽE! Dokle se stiglo sa INOVATIVNIM lekovima za psorijazu proverite OVDE.

(VIDEO) Treba vam samo PEŠKIR! Trik koji za minut POPORAVLJA LOŠE DRŽANJE pogledajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija