• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: narodnilijek.com

26.11.2020

10:14

DOMAĆI RASTVORI ZA ISPIRANJE GRLA! Ova moćna kombinacija sastojaka provereno uništava bakterije i bolove!

Ljubav

DOMAĆI RASTVORI ZA ISPIRANJE GRLA! Ova moćna kombinacija sastojaka provereno uništava bakterije i bolove!

Podeli vest

Sa krajem jeseni i početkom zime, sve više ljudi muči suvi kašalj i grlobolja. Kada nas boli grlo, svi posežemo za lekovima, a mnogo bolje rešenje su svakako prirodni rastvori koje vrlo lako možemo da napravimo i sami

Donosimo vam četiri recepta koji će u vrlo kratkom roku da smire nadraženo grlo, umanje bol i uište bakterije. Pored toga, ovi rastvori će smanjiti iritaciju tkiva i uraditi dezimfekciju sluzokože.

1. Kurkuma i morska so

U 250 ml mlake vode razmutite 1 kašičicu praha kurkume i pola kašičica morske soli. Kurkuma je poznata po antiseptičkim svojstvima pa dobro deluje protiv bolova.

2. Jabukovo sirće i med

U 250 ml mlakog čaja od žalfije dodjte 1 kašičicu jabukovog sirćeta i 1 kašiku meda. Med će ublažiti osetljivost grla, dok će sirće delovati antibakterijski.

Foto: Shutterstock

3. Beli slez 

U 250 ml čaja od belog sleza dodajte i 1 kašičicu đumbira u prahu. Đumbir je snažan antiseptik i dobar je protiv bolova, dok slez smiruje nadraženu sluznicu disajnih puteva.

4. So i voda

Ovo je tradicionalni i vrlo jednostavan lek za grlobolju. U šolju tople vode dodajte i četvrtinu kašičice soli i dobro promešajte.

Primena rastvora:

Uzimajte manje gutljaje i progrgljajte celu količinu koju ste napravili. Nikako ne gutajte rastvor. Kod svakog ispiranja usta pripremite svež rastvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ruzica

pre 3 godine

Bas mi se svidjaju ovi priridni napici iz naroda koje uvek imamo pri ruci da pripremamo, kada imamo problema sa prehladom i neke druge respiratorne probleme. Jedan od tih mocnih napitaka je kurkuma, koja regulise holesterol jaca imuni sistem ima antiupalno , antibakterijsko i antivirusno dejstvo, koristi se kao lek od davnina. U zadnje vreme zbog obima posla vise koristim kurkumu kao suplement na pro100 jer su kvalitetne i proverene.

ČAJ OD ĐUMIRA može ozbiljno da naškodi vašem ORGANIZMU, a evo i KAKO
Ljubav

ČAJ OD ĐUMIRA može ozbiljno da naškodi vašem ORGANIZMU, a evo i KAKO

Evo šta smo čuli da može da uradi čaj od đumbira: daje vitalnost telu, ubrzava metabolizam, uklanja toksine iz jetre i stabilizuje probavu, povećava apetit, čisti jetru, poboljšava pamćenje, smanjuje stvaranje gasova u crevima, pojačava mušku polnu potenciju, rastvara višak sluzi na zidovima želuca....

25.11.2020

14:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)
Live TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)

Lažna država 'Kosovo' na čelu sa samozvanim "premijerom'"Aljbinom Kurtijem baš na godišnjicu početka agresije na Srbiju 1999. godine dobila je status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO pakta! Ovim povodom za Informer TV, u emisiji "Info jutro" govorili su narodni poslanik Milovan Drecun i Miloš Garić sa portala Kosovo onlajn.

27.03.2024

10:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija