• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sveokosi.com/informer.rs

27.11.2020

17:51

SVAKI DAN ČEŠLJAMO KOSU i većina nas pravi veliku grešku! UNIŠTAVAMO JE, a nismo svesni da je dovoljno samo da promenimo OVO!

Ljubav

SVAKI DAN ČEŠLJAMO KOSU i većina nas pravi veliku grešku! UNIŠTAVAMO JE, a nismo svesni da je dovoljno samo da promenimo OVO!

Podeli vest

Da li ste ikada razmišljali koliku ulogu ima vaš češalj za kosu? Zašto je važno da to bude drveni češalj za kosu i koje to prednosti ovakav tip češlja ima?

Većina nas koristi plastičan češalj za kosu neznajući koliko je to pogrešno. 

Za negovanu i lepu kosu potrebno je da promenite čitav niz navika koje ste vremenom stvorili.

Od promene preparata za kosu (prelazak na prirodnije i manje štetne preparate) do promene češlja zavisi i koliko će vaša kosa u budućnosti biti zdrava i negovana. 

Da vam objasnimo o čemu se radi.

Vreme je da svojoj kosi pružite najbolji tretman, jer je godinama izlažete agresivnim hemijskim šamponima, preparatima, tretmanima i farbama za kosu.

Rešite se nepotrebnih i loših navika i pružite svojoj kosi najbolji način da se oporavi i zablista. 

Dakle, izbegavajte preparate, posebno štetne sastojke u šamponima  (sulfati, silikoni i parabeni). Ostavite peglu za kosu i figaro sa strane i pređite na zdravije načine stilizovanja kose i jedna od ne tako malo važnih stvari – promenite svoj češalj za kosu i nabavite drveni češalj za kosu. 

Vaša okolina, ali pre svega vaša kosa će vam biti zahvalni.

Foto: Shutterstock

Nismo bili svesni koliko smo grešili i koliko štete smo naneli svojoj kosi. 

Osim što su ekološki, drveni češljevi zaista mogu mnogo pomoći vašoj kosi. Nabrojaćemo nekoliko osnovnih prednosti drvenog češlja za kosu, a vi odlučite da li ćete mu pružiti šansu. 

Nema elektriciteta. Noćna mora svih onih dama koje vole urednu, glatku i ravnu kosu jeste naelektrisana kosa nakon češljanja. Plastični  i metalni češalj za kosu uzrokuju statiku i naelektrisanu kosu jer su pozitivno naelektrisani, dok je vaša kosa negativno naelektrisana, što privlači kosu češlju i izaziva statički elektricitet. To je ono kada odmaknete češalj nekoliko cantimetara od kose, a ona trči za njim prouzrokujući naelektrisanu i kosu koja se kovrdža. Spomenućemo i oštećenja koja mogu nastati kao rezultat naelektrisane kose. Naelektrisana i kosa odvojena od vlasišta, lakše gubi vlažnost i vremenom postaje krhka i lomljiva. Za razliku od ovakvih češljeva, drveni češalj za kosu ne stvara naelektrisanja.

Foto: Shutterstock

Češljanje sa drvenim češljem je pravo zadovoljstvo. Njegovi prirodni, drveni zubci masiraju vaše vlasište.  A sasvim sigurno znate koliko je masaža glave dobra i zdrava za rast vaše kose. Kada se budete prvi put očešljali ovakvim češljem imaćete osećaj da malene grančice najmekšeg drveta plešu po vašoj glavi.  Obzirom da i na vlasištu postoje određene akupunkturne tačke, nežna masaža koju vam pruža drveni češalj za kosu podstiče vaše nerve na umirenje, smiruje vaš um i prosto vas dovodi u stanje blaženstva.
Kada češljate kosu drvenim češljem vi podstičete cirkulaciju vlasišta i reguliše se proizvodnja sebuma, ravnomernim raspoređivanjem prirodnih masnoća. 

Za razliku od plastičnih i metalnih češljeva koji samo lepe masnoću za kosu i vlasište, te ona izgleda masno i prljavo, sa drvenim češljem to nikako nije slučaj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17