• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/Informer.rs

01.12.2020

11:45

OVO JE NAJBOLJI LEK NARODNE MEDICINE! Obnavlja žuč i topi kamenje za samo dve nedelje

Ljubav

OVO JE NAJBOLJI LEK NARODNE MEDICINE! Obnavlja žuč i topi kamenje za samo dve nedelje

Podeli vest

Glavna funkcija žuči je apsorpcija masne hrane, kao i varenje iste, ali i apsorpcija rastvorljivih vitamina, zato je njeno zdravlje vrlo važno

Formiranje kamena u žuči je sve češća pojava u poslednje vreme. Mnogi i ne primete da imaju ovaj problem, jer kod 80 posto pacijenata formiranje kamena u žuči prođe bez simptoma, dok se ne javi bol.

Nastanku kamena u žući doprinose smanjena fizička aktivnost, gojaznost, nagli gubitak težine, genetika, ali i godine mogu da budu faktor. Ova zdravstvena promena se retko dešava kod mlađe populacije.

Kao što smo već rekli, simptomi često umeju da izostanu, ali ako se i pojave ovo su neki od najranijih znakova na koje treba obratiti pažnju:

Bol ispod desnog rebarnog luka
Pojasni bol u predelu abdomena sa širenjem u leđa
Bol u srednjem ili desnom gornjem delu trbuha
Mučnina
Povraćanje
Povišena temperatura

Kada se usatnovi postojanje kamena u žuči, neophodno je brzo započeti lečenje. Postoji nekoliko prirodnih alternativa, ali ovo je najmoćniji lek, tvrde narodni lekari.

Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

4 šargarepe
1 krastavac
1 cvekla

Priprema:

Sve sastojke stavite u sokovnik, icsedite i dodajte još malo vode. Ukoliko nemate sokovnik, možete pripremiti ovaj napitak i u blenderu.

Napitak se pije 2 puta dnevno, ujutru i uveče, u roku od 2 nedelje. 

Pored ovog napitka, vrlo efikasnim su se pokazao i sok od limuna, kao i čaj od kantariona i mešavina meda i kurkume. 

1. Sok od limuna

Tokom nedelju dana, svakog jutra iscedite sok od 4 limuna i pijte ga na prazan želudac. Limunov sok može otkloniti kamen u žuči, ali se preporučuje da pijete i dosta vode, za što bolje rezultate.

3. Kurkuma

U čaši vode razmutiti malo meda i kašičicu kurkume i pijte jednom dnevno, sve dok se kamenje ne otopi.

3. Čaj od kantariona

Kantarion je dobro poznat kao dobar saveznik zdravlja žučne kese. Ovaj čaj se pije 2 puta dnevno u roku od 2 nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17