• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/Informer.rs

05.12.2020

12:45

PET NAPITAKA KOJE TREBA DA PIJETE PRED SPAVANJE! Kilogrami se tope, a jetra čisti, ali to nije sve

Ljubav

PET NAPITAKA KOJE TREBA DA PIJETE PRED SPAVANJE! Kilogrami se tope, a jetra čisti, ali to nije sve

Podeli vest

Da biste očistili telo do nezdrave hrane, svako veče pred spavanje popijte jedan od ovih napitaka:

1. Čaj od kamilice

Čaj od kamilice čisti jetru dok spavate, smiruje nervni sistem, poboljšava kvalitet spavanja i ublažava stres.

Sastojci: Pola kašičice mlevenih cvetova kamilice; 250 ml vode.

Priprema: Prokuvajte vodu, a zatim sklonite sa vatre i dodajte kamilicu. Pustite da se kuva oko 10 minuta, zatim sklonite sa ringle, procedite, prohladite i popijte. Čaj pijte svako veče, dve nedelje pre spavanja.

2. Topla voda sa limunom

Limun ima diuretička svojstva i pomaže u detoksikaciji jetre.

Sastojci: 1 limun i 200 ml vode.

Priprema: Zagrejte vodu (ne treba da ključa), a zatim dodajte limunov sok. Pijte pola sata pre spavanja.

3. Ovsena voda

Ovsena kaša je bogata vlaknima, vitami nima i mineralima, koji su odlični za poboljšanje varenje, kao i bolju funkciju jetre i creva.

Sastojci: 1 šolja ovsene kaše (bez glutena); 6 šolja filtrirane vode.

Priprema: Ovsenu kašu potopite u vodi na sedam sati, a zatim procedite. U tečnost dodajte malo cimeta i čuvajte u frižideru. Popijte dve čaše uveče, 30 minuta pre večere i 30 minuta pre spavanja.

4. Čaj od đumbira sa limunom

Ovo moćno piće detoksikuje telo i pomaže pri gubitku kilograma. Đumbir i limun bogati su vitaminima i antioksidantima koji sprečavaju bolest i podstiču rad metabolizma. Takođe imaju antiinflamatorna svojstva i uklanjaju toksine iz tela.

Sastojci: 1 komad svežeg đumbira (oko 5 cm); 1 limun i 250 ml vode.

Priprema: Prokuvajte vodu, dodajte đumbir i limunov sok i kuvajte oko 10 do 15 minuta. Pijte najmanje 3 puta nedeljno tokom 30 dana. Ovo piće ne smeju da piju ljudi sa hipertenzijom!

5. Čaj od nane sa medom

Gotovo svi znaju da je nana dobra za varenje.

Sastojci: 2 kašike suvog lista nane; 250 ml vode.

Priprema: Prokuvajte vodu, pa u nju dodajte nanu. Pustite da se natapa 10 minuta, procedite, prohladite i dodajte malo meda. Popijte pola sata pre spavanja tokom 3 nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVAJ NAPITAK JE ZLATA VREDAN! Razbija kamen u bubregu, leči urinarne infekcije, odličan je prirodni antibiotik!
Ljubav

OVAJ NAPITAK JE ZLATA VREDAN! Razbija kamen u bubregu, leči urinarne infekcije, odličan je prirodni antibiotik!

Bubrezi su zaduženi za izbacivanje toksina, održavanje pH vrednosti krvi, balansiranje elektrolita i proizvodnja određenih hormona. Kao takvi, vrlo su važni za pravilno funkcionisanje celog organizma. O njihovom zdravlju je posebno potrebno voditi računa. Kako biste sprečili nastanak ili pomogli u izbacivanju već formiranog kamena u bubregu, čaj od brusnice je od izuzetne pomoći

04.12.2020

10:05

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17