• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: harpersbaazar.rs

25.12.2020

09:15

NAPITAK ZA JAČANJE MIŠIĆA I IMUNOG SISTEMA! Ovo voće je tajna profesionalnih spotrista!

Ljubav

NAPITAK ZA JAČANJE MIŠIĆA I IMUNOG SISTEMA! Ovo voće je tajna profesionalnih spotrista!

Podeli vest

Biciklisti koji su jeli kruške pre, tokom i posle treninga, vozili su brže i oporavljali se brže od onih koji su pili samo vodu, pokazalo je istraživanje laboratorije za ljudske performanse na Državnom univerzitetu u Severnoj Karolini

 - Kombinacija zdravih ugljenih hidrata i mešavine polifenola iz krušaka ubrzava proces oporavka mišića -  objašnjava autor studije David C. Neiman. Vitamin C iz krušaka i drugog voća takođe može da podstakne vaš imunološki sistem koji može pasti nakon treninga.

Za jake mišiće i imunitet predlažemo da pripremite smuti od krušaka sa aromom vanile.

Potrebno vam je:

2 velike kruške, isečene na pola
1 kašika sirćeta
1 šolja nezaslađenog bademovog mleka
1/2 šolje jogurta sa malo masti
3 kašike semena komorača
malo cimeta
kardamom u prahu
đumbir u prahu
1 kašika javorovog sirupa (ili meda)
kora narandže
1 šolja kockice leda

Foto: Pixabay

Kruške

1. Zagrejte rernu na 200 ° C. Stavite na pleh papir, pomešajte kruške sa sirćetom i rasporedite ih. Pecite ih 30 minuta, izvadite iz rerne i ostavite kruške da se ohlade.

2. Pečene kruške, bademovo mleko, cimet, kardamom, komorač, đumbir, koru narandže stavite u blender i miksirajte dok smesa ne postane homogena. Dodajte led i ponovo miksirajte. Podelite smesu u 3 čaše.

Nutritivna vrednost po porciji:

200 kalorija,
6 g. masti (1 g zasićene),
28 g. ugljenih hidrata,
7 g. proteina,
6 g. vlakna,
75 mg natrijuma


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija