• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

30.12.2020

08:30

'PUCANJE' PRED PRAZNIKE! Kako da se NE POSVAĐATE usred DOČEKA Nove godine?

Ljubav

'PUCANJE' PRED PRAZNIKE! Kako da se NE POSVAĐATE usred DOČEKA Nove godine?

Podeli vest

Terapeuti savetuju kako da ne "puknemo" pred praznike i napravimo dar-mar u vezi...

Praznici kod nekih izazivaju euforiju, sreću, radost, a kod nekih tugu, depresiju, melanholiju... Ove godine posebno smo nervozni zbog pandemije i svega što nam je donela, pa se lako može desiti da "puknemo" usred priprema za doček Nove godine. Poznata američka terapeutkinja otkrila je četiri najčešća razloga za svađu tokom praznika.

Ja bih ovo, a ti bi ono...

Želite da ostanete kod kuće, a partner da odete kod bliskih prijatelja. A možda ste istovremeno isplanirali posetu porodicama i sada se do dogovora teško stiže...

Foto: Shutterstock

Dan pred doček provedete odvojeno, uveče napravite praznik za dvoje

- Razgovarajte. Sedite i recite jedno drugom zbog čega vam je ovo pitanje važno. Zajedno pronađite kompromis - kaže dr Ketrin Hartlajn, psihijatar i terapeut za parove. Ona dodaje da, ako baš ne možete da se dogovorite, da dan pred doček provedete odvojeno, a onda uveče napravite praznik samo za vas dvoje. Tako ćete oboje biti sa ljudima koje ste želeli da vidite, a na kraju jedno sa drugim.

Pare, pare, pare

Finansijski problemi su među najčešćim razlozima nesuglasica i kada nisu praznici, ali zbog kupovine poklona i svođenja računa za celu godinu, naročito su u fokusu u decembru.

Foto: Shutterstock

Striktno se pridržavajte zajedničkog budžeta

- Napravite zajednički budžet pre praznika i striktno se pridržavanje dogovora. Za sve poklone i druge troškove spremite iznos budžeta u gotovini. Na taj način ćete izbeći da budete omamljeni popustima u prodavnicama i gde je "sve lepo" i "sve vam treba" - kaže dr Hartlajn.

Razdvojenost

Zbog obaveza na poslu, ali i jurcanja zbog praznika, razdvojeni ste od partnera više nego što želite. To takođe može dovesti do svađa i prebacivanja ko je tu više zauzet, više kriv za sve... Dr Hartlajn kaže:

Foto: Shutterstock

Isključite telefone i budite zaista sami

- Odvojte jedan dan samo za vas dvoje i radite nešto što vam je zabavno. Ako je moguće, isključite telefone i budite zaista sami.

Praznici otkrivaju skrivene probleme

Kada se konačno domognete slobodnih dana za praznike, ne dozvolite da problemi odranije sada dođu na naplatu. Neka praznici budu trenutak kada ćete ponovo pronaći bliskost i strast i u Novu godinu uđite snažniji nego ikada! Biće vremena za rešavanje problema. Za Novu godinu sve oprostite i zaboravite - barem dok odbrojavate 10, 9, 8,7... A onda vodite ljubav!

LJUBAVNI HOROSKOP DO KRAJA 2020! Strelčevima SUDBINSKI SUSRET, Ovnovi nemaju vremena za ljubav, a ovaj znak će imati NAJVIŠE SREĆE

Da li ste pronašli PRAVOG PARTNERA? 7 znakova da je OSOBA pored vas UPRAVO TO!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija