• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

14.01.2021

19:13

SLEDEĆI PUT KAD POŽELITE DA ISCEDITE BUBULJICU, SETIĆETE SE OVOG ČOVEKA! Život mu je visio o koncu upravo zbog ove RUŽNE NAVIKE!

Ljubav

SLEDEĆI PUT KAD POŽELITE DA ISCEDITE BUBULJICU, SETIĆETE SE OVOG ČOVEKA! Život mu je visio o koncu upravo zbog ove RUŽNE NAVIKE!

Podeli vest

Retke su osobe koje uspevaju da odole porivu da istisnu bubuljicu, iako znaju da nestručno obračunavanje sa aknama može da napravi veći problem. Ali, kada čujete priču jednog muškarca iz Kine, dobro ćete razmisliti pre nego što sledeći put odlučite da očistite lice.

Čen je gotovo umro od teške infekcije koja se javila nakon što je iscedio bubuljicu na bradi. Prvi simptomi koje je osetio bili su temperatura i oticanje usana, a zatim se infekcija proširila.

Na nagovor prestravljene supruge otišao je u bolnicu, gde mu je dijagnostikovana obostrana upala pluća, a mesec dana se borio za život na odeljenju intenzivne nege pre nego što mu stanje konačno stabilizovalo.

“Imao je infekciju usta koja je izazvala dvostruku upalu i kolaps pluća. Stanje mu je bilo kritično”, izjavio je lekar.

Foto: Pixabay

Lekar je i objasnio da je do skoro fatalne infekcije došlo jer je Čen iscedio bubuljicu na delu lica koji se zove ‘trougao smrti’. Vrh tog trougla se nalazi između obrva, a krakovi sežu do ispod uglova usana. Ceđenje bubuljica na tom delu lica može biti izuzetno opasno po zdravlje i uzrokovati fatalnu infekciju, kao što je to bilo u Čenovom slučaju.

"Izbegavajte da cedite bubuljice prstima, a najvažnije je da potražite medicinsku pomoć ako koža oko bubuljice postane crvena, otekne ili vas boli, ili ako dobijete temperaturu", upozorio je doktor.

To nije prvi put da je Čen "čačkao" lice, iako ga je supruga upozoravala da to ne radi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija