• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Magazin Novosti

25.01.2021

09:30

ČAJ OD OVE BILJKE JE IZVOR ZDRAVLJA, a mnogi ga zapostavljaju! Sprečava INFEKCIJE, odlična ZAMENA ZA KAFU i smanjuje NADUTOST

Ljubav

ČAJ OD OVE BILJKE JE IZVOR ZDRAVLJA, a mnogi ga zapostavljaju! Sprečava INFEKCIJE, odlična ZAMENA ZA KAFU i smanjuje NADUTOST

Podeli vest

Koren maslačka je čest sastojak detoksikacionih čajeva i dodataka zbog svojih svojstava uravnoteženja jetre.

Maslačak je u toku proleća i leta svuda oko nas, obično ga smatramo korovom i nije tako popularan kao čaj, možda baš zbog tih mišljenja.

Međutim, čaj od maslačka može doneti mnogo toga pozitivnog našem zdravlju.

Sadrži vitamin A koji je poznat i po svojim detoksikacionim efektima. Pored toga, visok broj antioksidanata u čaju od maslačka i nivoi beta-karotena pomažu u zaštiti jetre i čak mogu pomoći u akumulaciji masti u jetri.

Pored vitamina A, tu su i kalcijum, gvožđe, kalijum, vitamin K i B.

Foto: Shutterstock

Čaj od maslačka pomaže u smanjenju nadimanja

Problemi sa probavom su česti, a može biti jako naporno u svakodnevnom funkcionisanju. Zbog svojih detoksikacionih svojstava, mogućnosti neutralisanja slobodnih radikala, ovaj čaj bi mogao da bude od pomoći, kažu mnoga istraživanja.

Savršena zamena za kafu

Čaj od maslačka je snažan antioksidan. Ne sadrži kofein, a telu omogućava potrebnu količinu energije.

Sprečava infekcije urinarnog trakta

Jako je efikasan u lečenju urinarnog trakta. Čisti bubrege i tako sprečava nastanak infekcije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija