• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: narodnilijek.com

25.02.2021

07:41

SPAS ZA MNOGE TEGOBE! Ovaj domaći napitak JAČA CEO ORGANIZAM, može da popravi KRVNU SLIKU i reguliše rad creva!

Ljubav

SPAS ZA MNOGE TEGOBE! Ovaj domaći napitak JAČA CEO ORGANIZAM, može da popravi KRVNU SLIKU i reguliše rad creva!

Podeli vest

Kupus je povrće koje obiluje vitaminima i mineralima, a kada se od njega napravi sok dobija se vrlo lekovit sok koji može da ublaži mnoge tegobe, ali i ojača organizam

S druge strane, ovaj napitak je i vrlo ukusan, za razliku od rasola koji se dobija od kiselog kupusa.

Ovaj sok se pokazao odlično u smanjivanju tegoba izazvanih astritisom, u lečenju gihta, reume i drugih upala. Takođe, se preporučuje i za jačanje imuniteta, ali i za regulisanje rada creva. Postoje naznanke i da pobojšava krvnu sliku.

Nutritivna vrednost soka

On u sebi sadrži vitamine, minerale i zdrava vlakna. Bogat je izvor minerala i to kalcijuma, kalijuma, gvožđa, fosfora, cinka, magnezijuma i bakra.

U sebi sadrži i sve najvažnije vitamine A, B 1 i B2, C, K i P. Oni su neophodni za pravilno funkcionisanje organizma. U soku od kupusa ima više vitamina C nego u narandži. Najbolji je izvor kalijuma koji ima značajnu ulogu u regulaciji rada srca i nervnog sistema. 

U 100 ml napitaka nalazi se svega 23 kalorije, pa se često koristi u dijetama.

Foto: Pixabay

Napitak od kupusa

Evo za koje zdravstvene tegobe je dobar:

Popravlja krvnu sliku

Ispijanje ovog napitka može u velikoj meri da poboljša krvnu sliku. Pre svega se preporučuje mladim ženama, koje imaju obilne cikluse.

Ublažava anksioznost i nervozu

Ispijanje svežeg soka od kupusa se preporučuje za ublažavanje anksioznosti i nervoze. Kupusovim sokom možete poboljšati san i ukloniti nesanicu jer deluje opuštajuće i umirujuće na telo i mišiće.

Kupusov sok za pluća

Ovaj napitak može povoljno da deluje na disajne puteve.

Kupusov sok za želudac

Sveže ceđen sok od kupusa je spas za sve koji boluju od gastritisa. Takođe se preporučuje osobama koje imaju problem sa lošim varenjem i usporenim metabolizmom.

Sok od kupusa za heliko bakterije

Svež domaći kupusov sok se od davnina koristi za lečenje helikobakterije.

Evo kako se pravi domaći sok od kupusa:

Biće vam potrebna jedna glavica kupusa.

Priprema:

Dobro operite glavicu kupusa koju ćete koristiti za pripremu soka.
Glavicu kupusa iseckajte na komade i ubacite u sokovnik.
Kupus miksajte sve dok ne dobijete homogenu smesu.
Kupus možete miješati i sa drugim povrćem u slučaju da vam se ukus samog kupusa ne sviđa.

Ako je sok gust, po želji ga razredite sa vodom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija