• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

08.03.2021

19:59

POKLONI su u redu, za TRENUTNU SREĆU! Za onu PRAVU potrebno je nešto drugo, a NE KOŠTA NIŠTA!

Ljubav

POKLONI su u redu, za TRENUTNU SREĆU! Za onu PRAVU potrebno je nešto drugo, a NE KOŠTA NIŠTA!

Podeli vest

Parfemi, nakit, putovanja, krpice... To je u redu, za trenutnu sreću. Ali za onu pravu potrebno je nešto drugo, mnogo jednostavnije i ne košta ništa, kažu stručnjaci

Opšte je mišljenje da će muškarac ženu da usreći pažnjom u vidu poklona, kao što su nakit, neko zanimljivo putovanje, skupa garderoba, tašnice, parfemi...

Ali da li je zaista tako? Ako je verovati istraživanjima američkog porodičnog terapeuta dr Garija Njumana, autora knjige "Connect to Love", žene se ipak osvajaju i usrećuju nekim drugim stvarima...

Foto: Shutterstock

Pa šta žene to čini srećnim? Ovo je možda večno pitanje, ali odgovor i nije toliko težak. Reč je zapravo o malim stvarima, ali one ženama obogaćuju život i čine ga srećnijim, kaže dr Gari Njuman. On je otkrio muškarcima šta žene žele u vezama i braku, a sve svoje savete temelji na istraživanjima koje je radio sa mnogo parova koji su se našli u krizi. Materijalni pokloni koje smo naveli na početku, kaže doktor Njuman, neće biti prihvaćeni kako treba, neće biti delotvorni, ako pre svega toga ne postoji još nešto, osnovno.

A evo šta je to...

Vreme

Svaka žena želi da provodi više vremena s muškarcem koga voli. Istraživanje dr Njumana pokazuje da većina žena koje smatraju da su srećne u vezama dnevno sa svojim partnerom provode neprekidno najmanje 30 minuta. Oko 24 odsto žena koje smatraju da su nesrećne u vezi, sa suprugom ili dečkom provode manje od pet minuta dnevno. Dakle, ženama je vreme važno, pa onda, dragi muškarci, pronađite ga za svoju voljenu. Pola sata dnevno nije previše, a nju će učiniti srećnom. Ali tih pola sata ne znači da sedite zajedno na trosedu i gledate TV... Posvetite se njoj, radite šta njoj prija...

Razumevanje

Ženi je veoma važno da pored sebe ima muškarca koji je razume. Ali i ona sama mora da zna da pomogne svom muškarcu da je razume, kaže dr Njuman. Muškarci, naime, često i ne znaju da su loši, da ne slušaju i ne čuju žene. Prema njegovoj preporuci, žena bi trebalo muškarcu da kaže: "Sad je osam sati uveče. Želim da se sledećih 15 minuta posvetiš meni i da me saslušaš, jer ovo što ću ti reći za mene je veoma važno."

Foto: Shutterstock

Zahvalnost

Moderna žena radi, zarađuje, brine o porodici, odgaja decu, brine o svojim, ali i roditeljima partnera i još mnogo toga usput. Njen dan je pun obaveza, a većina žena ima osećaj da to niko ne vidi i ne ceni. I tu nastaje problem. Terapeut savetuje ženama da partnerima jasno kažu što žele, a muškarcima savetuje da ženama pokažu i jasno izraze svoju zahvalnost zbog svega što one rade. Istraživanje je pokazalo da žene žele da im njihovi partneri to pokažu kako bi znale da njihov trud nije uzaludan. Najvažnije je da znate šta sve ona uradi preko dana. Zaboravite na teške sastanke na poslu, probajte da umesto toga obavite sve što žena radi preko dana.

Gestovi ljubavi

Iako većina ljudi to zna i bez istraživanja koja to potvrđuju, žene vole zagrljaje, poljupce, telefonski poziv koji kaže 'volim te'... Sve su to gestovi ljubavi koji zahtevaju tako malo vremena i truda, a tako puno znače. Ali vrlo brzo to nestane sa "menija" muškaraca. Kad bi on to radio svaki dan, veza bi se znatno poboljšala, i to za oboje. Jednostavno, ona će biti srećnija.

Zabava

Zabava prva nestaje čim dođe dete i sve obaveze oko njega. Ali upravo je u tome problem. Ženama, naime, nedostaje malo zabave, a sasvim sigurno i muškarcima. Savet je da bar jednom nedeljno muškarac i žena odvoje vreme samo za sebe. Ostanite sami ili negde idite, pričajte o sebi, svojim željama, a ne o detetu, poslu, parama.

ŠTA ŽENE najviše VOLE u KREVETU? Od PREDIGRE do strastvenih ŠAPUTANJA posle akcije!

FLERT IM JE U KRVI! Ovi znakovi NE MOGU da budu VERNI samo jednoj osobi!

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija