• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Dejan Katalina

11.04.2016

18:16

ZOE KIDA, pevačica grupe "Zemlja gruva": Moj brak je savršen!

Showbiz

ZOE KIDA, pevačica grupe "Zemlja gruva": Moj brak je savršen!

Podeli vest

Fantastično je kada nađeš pravu osobu koja te voli, podržava, zasmejava, sa kojom možeš da pričaš o svemu. Moj muž je čovek bez ijedne mane, kaže pevačica
Tanjug

Ana Radonjić, poznatija po pseudonimu Zoe Kida, zaista je svestrana osoba. Pored toga što peva u "Zemlji gruva" i potpisuje najveći hit ove grupe "Najlepše želje", oprobala se i u radu na televiziji, a nedavno je sa prijateljicom otvorila neobičan butik "Petlja".

Za naš dodatak Zoe je otkrila neke od najvećih tajni iz svog života i karijere. Osim što smo saznali šta je sve potrebno da bi se napravio muzički hit, otkrila nam je kako već dvadeset godina živi kao vegetarijanka, zašto smatra da je brak savršena stvar i kako njen muž miriše...

BESPLATNO! Piloti i Zemlja Gruva izgruvaće muzičke nastupe u Beogradu i Novom Sadu!

Vegetarijanke rađaju zdravu decu

Hoće li ti tvoj vegetarijanski način života biti smetnja u eventualnom održavanju trudnoće i da li ćeš morati da promeniš neke navike?
- Svakako ću morati da se konsultujem s nutricionistom i da jedem više proteina. Riba, morski plodovi, nemasni sirevi... Mnoge žene vegetarijanke su najnormalnije održavale trudnoću i rodile zdrave bebe. To nije nešto neobično.

Zajedno sa dizajnerkom Tijanom Cvetković otvorila si dizajnersku radnju "Petlja". Kako ste došle na ovu ideju i po čemu je vaša radnja specifična?

- Ja već dugo maštam o bavljenju modom i pokretanju svog brenda. Bio mi je potreban spiritus movens i onda se pojavila Tijana, moja dugogodišnja prijateljica koja je dugo u tom poslu i koja me je pokrenula na akciju. Ideja o "Petlji" se rodila na jednoj kafi u januaru. Za mesec dana uspele smo da izmaštamo koncept, same uradimo enterijer radnje, stvorimo zajednički brend "Petlja", pronađemo zanimljive dizajnere koji se bave izradom unikatnih komada nakita, nameštaja i aksesoara. Zoe Kida stoji iza brenda "žena dete", koji zasad potpisuje majice i lejzi begove, dok Tijana radi unikatnu garderobu čiji je zaštitni znak ručno oslikavanje.

Veoma si svestrana. Pevaš u "Zemlji gruva", bila si zaštitno lice Bir festa, radila emisiju "Osim toga" na RTS... Koje od ovih pasija pripadaju Ani, a koje Zoi?

- Zoe je moj alter ego koji se budi na sceni kad se upale svetla reflektora. Sva moja ostala interesovanja su deo Anine radoznale prirode. Svakako, sve se vrti oko muzike, medija i mode.

Da bi se napravio hit, potrebna je magija, i to je nešto što je nepoznanica i što se ne može isplanirati

E da, zaboravio sam da dodam i da si profesorka španskog jezika. Jesi li ikad radila u struci?

- Držala sam časove po diplomiranju i kratko vreme radila u Institutu "Đuro Salaj", gde sam imala grupu đaka. To je bilo jedno super iskustvo.

Udala si se, promenila prezime koje ionako mnogi nisu znali, pa kako je u braku?

- Savršeno. Brak je fantastično iskustvo kada nađeš pravu osobu koja te voli, podržava, zasmejava, sa kojom možeš da pričaš o svemu. Moj muž je čovek bez ijedne mane. (Smeh)

(FOTO) LEPOTA JE U TRADICIJI! Sestre Gobović posle solističkog koncerta na turneji po Rusiji!

Proslavu ste organizovali na splavu na Zemunskom keju. Da li je to bila najbolja žurka na kojoj si bila?

- Za nas je to bila zabava iz snova. I obeležavamo je svakog 1. maja.

Moj vegetarijanski staž je toliko dug da sam i zaboravila da sam vegetarijanac

Da li tvoj suprug "lepo miriše i na ljubav te inspiriše"?

- (Smeh) U njemu raste cvet...

Prestala si da jedeš meso pre 20 godina. Kako uspevaš da organizuješ svoju vegetarijansku ishranu u svakodnevnom ritmu?

- Moj vegetarijanski staž je toliko dug da sam i zaboravila da sam vegetarijanac. Prosto ne razmišljam o mesu jer ga ne volim.

Koje su za tebe prednosti vegetarijanske ishrane?

- Hm, nisam sigurna da je meso najveći problem nepravilne ishrane, iako sam vegetarijanac. Čak i vegetarijanci mogu biti gojazni i hraniti se nezdravije od ljudi koji normalno konzumiraju meso u svojoj ishrani. To ne bih mešala. Vegetarijanci unose više voća i povrća, i to je osnovna razlika.

Jedna studija je, navodno, pokazala da su mesojedi strastveniji ljubavnici. Možeš li da opovrgneš ovo istraživanje nekim svojim argumentom?

- To su gluposti! To je moj argument (smeh).

Čitao sam da na posao nosiš kuvanu hranu, kao i da ne piješ gazirana pića, ne jedeš majonez, namaze... Uspevaš li i dalje da se toga pridržavaš?

Obrok za minut

Možeš li da našim čitaocima ponudiš neki recept za odličan vegetarijanski obrok?
- Čaša jogurta, jedna banana, pet jagoda, malo ovsenih pahuljica, kašičica meda i laneno seme. Sve zajedno ubaciti u blender i - taaa-daaa! Obrok za minut, najbolji na svetu.

- Taj intervju koji si čitao bio je pre pet godina, a ja prolazim stalno kroz neke faze u svom pridržavanju zdravog načina ishrane. Trenutno ne mogu baš da se pohvalim time da sam disciplinovana. Dok smo sređivali radnju, živela sam u pekari, nažalost. Ali trudim se da što više jedem kod kuće.

(VIDEO) RAMŠTAJN TUŽI NEMAČKU Od vlade traže odštetu od 66.000 evra!

Kako održavaš liniju, vežbaš li?

- Trenutno ne vežbam ništa i to me mori. Nakanjujem se mesecima da idem na bazen, ali bilo mi je hladno. Sada nema više opravdanja!

Jedan od hitova grupe "Zemlje gruva" je i pesma "Sudopera". Koliko si se poistovetila sa njom s obzirom na to da je izvodiš na vrlo uverljiv način?

- U trenutku kada je pisana ta pesma, imala sam neosnovan strah od bračnog života. Zamišljala sam ga kao gubitak slobode i trudila sam se da ga kao takvog prihvatim. Međutim, brak se ispostavio kao iznenađujeće gotivan!

Da li ti je pesma "Najlepše želje" postala već malo dosadna za izvođenje, pošto je publika stalno traži na vašim koncertima?

POSTANITE DEO JEDINSTVENOG HORA! Posle tri pune godine Viva Vox otvara svoja vrata za nove članove!

Postalo mi je dosadno da izvodim pesmu "Najlepše želje"

- Hvala na tom pitanju! Jeste (smeh). Ne znam kako je Miku Džegeru kad izvodi "Satisfaction" pola veka....

Možeš li da nam ispričaš kako je tačno nastala ova pesma?

- Tekst i pevanje su nastali pre sedam godina u mojoj sobi u naletu inspiracije. Bilo je malo intervencija oko teksta u refrenu. Izveli smo je prvi put u emisiji "Jelen top 10", pre nego što smo izbacili spot. Vrlo brzo se svima podvukla pod kožu, a nismo ni sanjali da će biti najveći hit sa prvog albuma.

I na kraju, koji su sastojci potrebni da bi se snimio jedan takav hit?

- "Zemlja gruva" u maju objavljuje svoj drugi album "Šta stvarno želiš". Na albumu smo radili dugo i zaista mislimo da će biti bomba! Da bi se napravio hit, potrebna je magija, i to je nešto što je nepoznanica i što se ne može isplanirati. Vreme će pokazati kakav trag će nove pesme ostaviti na publiku!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija