• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Dejan Katalina

02.05.2016

17:29

KALIOPI BUKLE: Ništa bez ljubavi!

Showbiz

KALIOPI BUKLE: Ništa bez ljubavi!

Podeli vest

Koliko je velikih pesama Romeo ostavio u mom životu, zaslužuje najmanje istetovirano celo rame. Ali ja ne volim tetovaže, zato sam njegovo ime trajno istetovirala u mom srcu, kaže pevačica

"Čovek koji nema kajanja, nema savesti. Ali miran san imam", kaže u intervjuu za naš dodatak popularna makedonska pevačica Kaliopi Bukle, koja će i ove godine predstavljati svoju zemlju na Evrosongu. Žena koja je ušla u šestu deceniju života i pritom i dalje izgleda zanosno iza sebe je već ostavila hitove poput pesama "Bato" i "Oboji me", a doživela je i da njen glas porede s glasom čuvene operske dive Marije Kalas.

Medutim, Kaliopi kaže da je njen život klasična rokerska priča, obeležena burnom i strastvenom vezom s kompozitorom Romeom Grilom, sa kojim ima sina Paka i kojeg i danas smatra svojom najvećom ljubavlju. O ovoj romansi, odnosu sa sinom, ali i svojim najvećim porocima i strastima pevačica je odlučila da ispriča u ovom intervjuu bez dlake na jeziku, hrabro i vrlo otvoreno.

OLIVER DRAGOJEVIĆ NE RAZDVAJA "DVA OKA U GLAVI": Nastupi u Crnoj Gori za mene nisu opcija!

Ponovo predstavljate Makedoniju na Evrosongu, sada sa pesmom "Dona". Čime je inspirisana ova kompozicija i kakva su vam očekivanja?

- Ova kompozicija je dvostruko inspirisana, prvo kroz autora muzike - Romea Grila, čiji motivi mi nisu poznati, ali znajući da radi za mene verovatno je i njemu "Dona" sinonim svega onoga što njegova muzika sadrži u sebi. Mene je muzika inspirisala i podsetila na neke bitne ljude u mom životu koji su utisnuli dubok trag svojom snagom, ljudskošću i dobrotom. Uspela sam jednom rečju - "Dona" da iskažem svima njima veliko hvala. Duboko verujem da svako od nas ima svoju Donu u životu i tako "Dona" postaje životna himna svih nas. A očekivanjima se ne bavim, niti sam se ikada u životu time bavila. Verovatno me to održalo toliko dugo na pozornici. Kroz sve ove godine mog postojanja na muzičkoj sceni, uvek se provlači samo jedna nit - želja da uvek učinim što bolje i što lepše. I zbog toga - eto mene nazad na Evrosongu.

Duša određuje naš izgled. To sve više i više shvatam kroz godine

Često se priča kako su Makedonci izuzetni pevači, kako objašnjavate ovaj fenomen, odnosno kakav je to genetski materijal od kojeg nastaju tako vrsni pevači?

- Samo podneblje i način življenja, tragovi istorije, mentalitet, sve su to uzroci toga da naš narod razmišlja i o tuzi i o sreći uz pesmu. To nije ipak svojstveno samo Makedoncima, svi balkanski narodi raspolažu "istim materijalom". A pošto sam ja dete Balkana, nikada to nisam uzimala lično i kao nešto svojstveno samo nama, već nešto što se treba međusobno deliti. To je Božji dar, samo nikako da naučimo da ga delimo međusobno kroz jaku uniju Balkana.

Dugo ste već na sceni, kada se osvrnete oko sebe, kako vam izgleda vaša karijera i kako sami sebi izgledate putujući kroz muzički biznis koji se radikalno menjao?

- Izgledam baš lepo. (smeh) Stvari se menjaju oko mene, ali ne i u meni. Situacija u šou-biznisu čini da ponekad stvari izgube svoj sjaj, konkurencija se pretvori u gužvu, jedino je pitanje koliko samosvesnog i silnog potencijala sadrži neko da bi se odupreo svim burnim oscilacijama i ostao svoj. Hvala Bogu, ja sam to uspela za sve ove godine, ne bojim se niti vremena niti promena jer znam da je moja muzika dovoljno jaka da se odupre svemu.

OBORILI REKORD Miligram grmeo u Tuzli

Najveći poroci su mi mamine slane palačinke sa kvascem punjene mlevenim mesom i tatina tava sa pirinčem i spanaćem

Pored velikih hitova, vaš život obeležile su i velike ljubavi. Da li biste bili tako velika pevačica, čiji glas su svojevremeno poredili s glasom Marije Kalas, da niste tako vatreni u ljubavi?

- Ništa bez ljubavi. (smeh)

Ako nije degutantno, pitao bih vas i da li su vatrene pevačice jednako tako i vatrene ljubavnice?

- Pitajte Tinu Tarner. Ona na ovo vaše pitanje sigurno ima najbolji odgovor. (smeh)

Izuzetno izgledate, koji je vaš recept za dobar izgled? Da li je u pitanju specijalan način života i ishrane ili je prosto reč o prirodi i genima?

- Duša određuje naš izgled. To sve više i više shvatam kroz godine. Svakako, zahvaljujem i svojim genima koji su fundament naše pokretačke energije. I na kraju, naučila sam da volim sebe, što je jako bitno.

APfoto

Oduvek sam smatrala da je za muško dete mnogo važnija očinska figura, a majčinska ljubav

Koji su vaši omiljeni poroci kojih ne možete ili ne želite da se rešite?

- Mamine slane palačinke sa kvascem punjene mlevenim mesom i tatina tava sa pirinčem i spanaćem. I moja sarma. (smeh) To su tri stvari kojih ne mogu i neću da se odreknem. Kada bi me neko pitao za poslednju želju - sigurno bih sve ovo naručila i napravila.

Koliko je vaša karijera kontroverzna, ništa manje nije ni privatni život. Živeli ste svojevremeno u Švajcarskoj sa suprugom Romeom Grilom, da li bi se vaš brak mogao nazvati pravim rokenrol koktelom ispunjenim strastima, svađama, suzama, smehom, bolom i velikom kreativnošću koja je iz svega toga proizašla?

- Apsolutno. Kada poslušate naše pesme, sve će vam biti još jasnije. I danas smo čisti rokenrol, samo što više nismo u braku.

STROGA PRAVILA: Zbog OVOGA će Sanja Vučić biti CENZURISANA na Evroviziji!

Kada biste odlučili da istetovirate neko muško ime na svom telu, da li bi to bilo Romeo i gde biste tu tetovažu locirali? Da li i vi, poput devize vašeg bivše supruga, "volite malo, volite dobro, volite - Kaliopi"?

Sećanje na Tošeta je neizrecivo

Posvetili ste najmanje jednu pesmu Tošetu Proeskom, kada biste imali mogućnost da mu putem neke spiritualne seanse danas nešto poručite, šta biste mu rekli?
- Ne postoji veća spiritualna seansa od pesme. Sve što sam mogla još da kažem rekla sam kroz pesme. Sve ostalo bi bilo suvišno i reći i spomenuti jer na kraju je najbitnije - sećanje na njega, a ne ono što je izrečeno.

- Pa, koliko je velikih pesama ostavio u mom životu, zaslužuje najmanje istetovirano celo rame. Ali ja ne volim tetovaže, zato sam njegovo ime trajno istetovirala u mom srcu. Ne postoji veća tetovaža od te.

Pričali ste o svojoj razdvojenosti od sina Paka, čime ste srušili balkanski stereotip da je majka kao pupčanom vrpcom vezana za dete. Koliko žena mora da bude jaka da bi takvo breme dostojanstveno nosila na svojim plećima?

- Žena mora uvek da bude jaka, pogotovo majka. I samosvesna za sve poteze u životu - kada treba sebe da stavi u prvi, a kada u zadnji plan. Oduvek sam smatrala da je za muško dete mnogo važnija očinska figura, a majčinska ljubav. A ljubav se može preneti i preko hiljade i hiljade kilometara. To tvrdim i danas. Možda zato jer je Pako imao sjajnu očinsku figuru, pa je meni to olakšalo moj put. Samim tim što je naš odnos fenomenalan ukazuje na to da nisam pogrešila. I pored toga što sam se često preispitivala da li grešim. Ali pošto Pako ne voli da njegovo ime provlačimo kroz medije i pričamo o njemu, ovom rečenicom završavam svoj odgovor na vaše pitanje.

Kakav vam je san, da li imate neka životna kajanja koja vam ponekad ne dozvoljavaju da zaspite u miru?

- Čovek koji nema kajanja, nema savesti. Ali miran san imam. Ponekad ne mogu da zaspim od premora, ali hvala Bogu, zato postoje dobre knjige, dobri filmovi i dobra muzika.

ANA NIKOLIĆ "LABILNA"! Pevačica otkrila u kakvom je stanju bila dok je pravila novi album!

Zbog čega se u životu najviše kajete?

- Najviše se kajem što nikada nisam naučila da mesim pitu. Ali verovatno i neću - najviše volim kada mi je drugi prinesu.

I na kraju, koja vaša pesma je najličnija, odnosno koja pesma vas najbolje i najpreciznije opisuje?

- Sve moje pesme su deo mene i svaka na svoj način "drži u rukama". Svaka nosi svoje vreme, beleži svoj trag, zbog toga ih nikada neću deliti jedne od drugih.
 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija