• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Bogdanović

10.05.2016

21:04

POČEO FESTIVAL GLAMURA I KIČA! Naša Sanja Vučić nastupa u četvrtak u drugom polufinalu EVROVIZIJE!

Showbiz

POČEO FESTIVAL GLAMURA I KIČA! Naša Sanja Vučić nastupa u četvrtak u drugom polufinalu EVROVIZIJE!

Podeli vest

Najpoznatiji evropski festival glamura i kiča, izbor za Pesmu Evrovizije, počinje večeras u Stokholmu. Naša Sanja Vučić nastupa pod rednim brojem šest u drugom polufinalu u četvrtak i pokušaće da se izbori za mesto u velikoj završnici 14. maja

Sudeći prema procenama najpoznatijih svetskih kladionica, pevačica iz Srbije ima i više nego dobre šanse da se plasira u 10 najboljih na Evrosongu.

3. put je Stokholm domaćin Evrovizije

 

Rus je favorit

Za ubedljivog favorita na kladionicama važi ruski predstavnik Sergej Lazarev. Iza njega su najbolje plasirani izvođači iz Ukrajine i Francuske.

Hrvatica i Bosanci autsajderi

Predstavnicu Hrvatske Ninu Kraljić i bosanskog pevača Dina svetske kladionice svrstavaju u apsolutne autsajdere na ovom Evrosongu. Šanse za njihove pobede su na granici naučne fantastike, pa je tako kvota na Bosnu i Hercegovinu najviša od svih kandidata - 1:251.

Evrovizija se ove godine održava u prestonici Švedske zahvaljujući pobedi Mansa Zelmerlova sa pesmom "Heroes". Prvi put će biti isproban potpuno novi sistem glasanja.

Stručni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojeno poene od 1 do 12. Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili preko aplikacije za mobilne telefone, biće saopšteni poeni profesionalnog žirija. Nakon toga će ovim poenima biti dodati i glasovi publike.

Bodove gledalaca saopštiće voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova.

Uzbuđenje za milione

Kako navode iz Evropske radiodifuzne unije (EBU), ovako će se steći novi nivo uzbuđenja za stotine miliona gledalaca širom Evrope i sveta.

Gledaoci u Srbiji će moći da prate oba polufinala, kao i finale 14. maja, u direktnom prenosu od 21 sat na RTS. Komentator prvog polufinala biće Dragan Ilić, dok će drugo polufinale i finale prenositi Duška Vučinić.

Prvo polufinale

Finska
Grčka
Moldavija
Mađarska
Hrvatska
Holandija
Jermenija
San Marino
Rusija
Češka
Kipar
Austrija
Estonija
Azerbejdžan
Crna Gora
Island
Bosna i Hercegovina
Malta

SVI BI U FINALE
18 zemalja će se boriti za mesto u velikoj završnici takmičenja 14. maja

 

 

 

 


SKANDAL NA EVROSONGU Takmičenje nije ni počelo, a već poznati glasovi!


(VIDEO) NAJPOZNATIJI BRITANSKI SAJT OCENIO UČESNIKE EVROVIZIJE! Evo šta je napisao o našoj pesmi!
 

 

 

 

 

Branko Pantelić



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija