• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dušica Jakovljević

13.06.2016

19:52

VIP KOLUMNA! Dušica Jakovljević: Priča o ljubavi ne može da te udavi!

Showbiz

VIP KOLUMNA! Dušica Jakovljević: Priča o ljubavi ne može da te udavi!

Podeli vest

Pitanje našeg izbora srodnog bića vekovima se ne tiče samo nas. Još od vremena kada su brakovi ugovarani i obećavani, pa do trenda "radiću s kim ja hoću, šta ja hoću i kad ja hoću"

Tražeći tu srodnu dušu, manje ili više, svi razmišljamo o zadovoljavanju tone kriterijuma bacajući nesvesno u drugi plan ono što mi sami želimo da imamo pored sebe. Samo mi smo ti koji krojimo sopstvenu sudbinu i imamo pravo da znamo šta želimo.

Bajke su krive
Nije lepo što je mala sirena trpela bolove svakim korakom zbog nekog razmaženog buržujčića kog je videla na njegovoj golemoj jahti

Da li će se dopasti mami i tati, kolika mu je plata, da li nosi košulju sa kratkim rukavima i kravatu... Zbog toga i ne čudi što u velikom broju slučajeva žene tek posle tridesete nalaze nekoga ko je po njihovoj meri.

Ali samo ako su se oslobodile malograđanskih stega zadovoljenja okoline, spremne da se prepuste uživanju i skoncentrišu na misao da je lažan osmeh suštinskog nezadovoljstva duboko ukorenjen u svaku boru koja je počela da im se urezuje u kožu lica.

Dugo sam se, priznajem, pitala zašto jedna veza ne može da bude harmonična od početka do beskraja. Kuda nestanu one poruke s početka muvanja? I tek kad sam odlučno odbila da svoj ljubavni život živim po klišeima, počela sam da spoznajem da je moguće dobiti ono što želiš. Priznajem, delimično jer sam prestala da verujem da je moguće i da je savršena veza utopistička ideja.

Facebook/ Dušica Jakovljević

A bajke su krive. Nije lepo što je Mala Sirena trpela bolove svakim korakom zbog nekog razmaženog buržujčića kog je videla na njegovoj golemoj jahti. Nije lepo što je ova druga spavala sto godina čekajući onog najhrabrijeg da poseče trnje i da je poljubi.

DUŠICA PRAVA ZVEZDAŠICA: Vijera će zabiti par komada Partizanu!

Nije lepo što je Pepeljuga posle bala, zbog kog su morali da je oblače pacovi jer je želela da bude ono što nije, ponovo nakon lude noći čistila podove, čekajući da je princ potraži. Mada je, kad bolje razmislim, jedina mudro izula cipelicu na stepenicama i naterala nas da verujemo da je bilo slučajno!

Mi smo tvorci svoje sreće
Tek kad sam odlučno odbila da svoj ljubavni život živim po klišeima, počela sam da spoznajem da je moguće dobiti ono što želiš

Živimo u vremenu kad savremene princeze šalju prinčevima pogrešnu poruku. Pritom, ne mislim na onu da ih mogu imati već prve noći, već da posle te noći ne moraju da im se jave. Naši prinčevi su navikli da ne moraju da se trude, očigledno nikad dobro ne pročitavši bajku "Lepotica i zver".

Hoćemo zveri - one koji će zverski da nas vole, zverski da se trude oko nas i zverski želeći da se transformišu u kućne ljubimce onda kada je to potrebno. Pitanje kroćenja je za neku drugu kolumnu, ali ću ga načeti... Jedno je biti poslušan, drugo biti neukrotiv, a treće biti dresiran. Jer divno je kad te voli zver, ali samo ako je spreman da bude princip života tvog...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija