• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Badjuk

22.03.2017

18:34

MILOŠ BIKOVIĆ ZA INFORMER: Ako me "udari sunčanica slave", biću poslednji koji će to saznati!

Showbiz

MILOŠ BIKOVIĆ ZA INFORMER: Ako me "udari sunčanica slave", biću poslednji koji će to saznati!

Podeli vest

Miloš Biković, jedan je od najpopularnijih mladih glumaca u Srbiji i regionu zahvaljujući glavnoj ulozi fudbalera u istorijskom filmu i seriji "Montevideo: Bog te video" i nastavku "Montevideo, vidimo se", koji je dobio mnoge nagrade i oborio sve rekorde gledanosti u Srbiji

Debitovao je 2004. u popularnoj srpskoj TV seriji „Stižu dolari“, a njegova filmografija broji više od 15 filmova i serija: „Bela lađa“, „Vratiće se rode“, „Mešano meso“, „Šešir profesora Koste Vujića“, „Kad ljubav zakasni“, „Samac u braku“… Film „Bićemo prvaci sveta“, producenata serijala „Montevideo“, a u kojem Biković igra poznatog košarkaša Radomira Šapera, imao je premijeru u februaru 2015. 

U Rusiji je debitovao u filmu “Sunčanica“, gde je igrao Barona Nikolaja Aleksandrovica Gulbe-Levitskog.

Kakve utiske nosite sa snimanja mega popularnog sitkoma ”Kuhinja”? Zašto do nas u Srbiji tako sporo dolaze informacije o Vašem uspehu u Rusiji?

- Serija koju snimam zove se ,,Hotel Eleon" to je nastavak serije ,,Kuhinja". A na pitanje zašto informacije dolaze sporo odgovorite Vi meni. Vi ste novinar, zar ne? Danas je sve moguće saznati vrlo brzo, uz pomoc interneta. Možda nije dovoljno važno? Nisam ironičan, jednostavno, možda imamo previše ,,gorućih pitanja".

Instagram

Od prve uloge u seriji “Stižu dolari”,sarađivali ste sa skoro svim vodećim rediteljima u Srbiji, koje delo biste posebno izdvojili, čija rediteljska energija nalikuje Vašoj?

- Pa morao bih da izdvojim Dragan Bjelogrlica. On je zaista uticao na mene na poseban način. Ne samo kao reditelj, nego i kao prijatelj. 

Kakvu energiju Vam daje rad u pozorištu?

- Radost je osetljiva kao kap rose, dok se smeje vec umire" ovaj Tagorin stih se može odnositi i na pozorište, ne samo na radost.To, kako je glumac doživeo svoju ulogu, te večeri, znaće samo ti ljudi koji su ga te večeri gledali. To se više nikada  neće ponoviti. Odigraće glumac sutra isti komad, mozda bolje ili gore, ali nikad na ,,taj" način. Pozorište je, u tom smislu ekskluzivitet.

Često ističete da pozorišna publika kod nas nije dovoljno edukovana, predstavu prekidaju mobilni telefoni, priča  publike tokom odvijanja predstave…koliko to zna da omete glumca da pruži svoj maksimum na sceni?

- Ne govorim to često. Već to često mediji ponavljaju. Naša publika se ne razlikuje od publike u drugim zemljama. To sam rekao jednom, u emisiji koju gledaju mladi ljudi, kako bih im skrenuo paznju na kulturno ponašanje u pozorištu. Mediji su od toga napravili ,,spin".

Instagram

Koliko Vas zabavljaju fan grupe koje postoje na Fejsu : Prva sa statusom “Čekam Miloša Bikovića” i druga :“Ili Miloš Biković, ili mutna Morava”?

- Mislim da ta deca, koja su pravila te profile, više nisu deca. Sa jedne strane to me raduje, sa druge - plaši. Zabavno je, jer pokazuje sa koliko se duhovitosti izražavaju ti mladi ljudi.

Nedavno ste snimili i reklamu, kako ste se snašli u toj ulozi? 

- Reklame snimam odavno. Slikanje za neki brend  meni je isto što i slikanje za neki časopis. Tako da to nije novina u mom zivotu. Kao maneken nisam nikad radio.

Ko obično pobedi u preferansu, Vi ili teča, kada leti ugrbite vreme koje provedete u Vršcu?

- Ujak. On je stari vuk ipak. ,,Polomiš zube" o njega svaki put kad licitiraš ambiciozno.

Može li u Vašem slučaju da se desi da vas "udari sunčanica slave", povede u nebesa, odvoji od realnosti?

- To je moja borba. Ako se to desi, ili ako se već desilo, ja sam poslednji koji će o tome saznati. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zeljko

pre 7 godina

Sine tebe je odavno udarila slava digao si nos prepotentan si a uz sve to i u najmanju ruku šmrkčeš.n

Izbori 2024

Vesti

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbiin koji u SE glasa za prijem samozvanog Kosova!
Politika

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbiin koji u SE glasa za prijem samozvanog Kosova!

Potpredsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Snježana Novaković Bursać, članica delegacije BiH iz Republike Srpske, oglasila se za RT Balkan iz Strazbura i ocenila da je , po njenom mišljenju, "stav Saše Magazinovića po pitanju glasanja o prijemu tzv. Kosova neprikladan, imajući na umu da vrlo verovatno zna koliko je to pitanje važno i uznemirujuće za srpski narod u celini".

16.04.2024

22:32

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Magazin

Džet set

Srbija