• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.09.2019

19:27

(VIDEO/FOTO) PLJUŠTE OPTUŽBE ZA SEKSUALNO NAPASTVOVANJE! Slavni operski pevač NA STUBU SRAMA!

Showbiz

(VIDEO/FOTO) PLJUŠTE OPTUŽBE ZA SEKSUALNO NAPASTVOVANJE! Slavni operski pevač NA STUBU SRAMA!

Podeli vest

Operi Dalas otkazala je gala koncert , na kome je trebalo da nastupi Plasido Domingo, zbog, kako je navedeno, sve više optužbi na račun operske zvezde za seksualno uznemiravanje

Čak 20 žena optužilo je španskog pevača, koji obavlja i funkciju direktora Losanđeleske opere, da ih je napastvovao.

A incidenti su se dešavali od kasnih osamdesetih, pa nadalje, prenela je agencija AP.

Domingo (78), koji je već mesec dana na stubu srama, odbacio je sve ove optužbe, nazivajući ih "uznemirujućim i netačnim".

Međutim, Opera Dalas saopštila je da je otkazala gala koncert, na kome je glavna zvezda trebalo da bude pevač, iako je planiran tek za sledeću godinu.

- U svetlu novih optužbi protiv Plasida Dominga Opera Dalas je odlučila da otkaže gala koncert, zakazan za 20. mart 2020. godine, na kome je trebalo da nastupi- navodi se u saopštenju.

 

Devet žena, od kojih su osam pevačice, a jedna balerina, izjavilo je za AP prošlog meseca da ih je Domingo seksualno maltretirao, zbog čega je Losanđeleska opera, u kojoj je on na čelnoj poziciji od 2003. godine, pokrenula internu istragu.

Međutim, prekjuče je agencija AP izvestila da je još 11 žena javno istupilo sa sličnim optužbama za iskorišćavanje, uključujući i nekadašnju pevačicu u Vašingtonskoj nacionalnoj operi, koja je izjavila da je Domingo "grubo dodirivao" tokom sezone 1999-2000 da je plakala od bolova.

Anđela Tarner Vilson priznala je da je rešila da se javno oglasi samo zbog toga što je Domingo ranije navode koleginica odbacio. 

Vašingtonska nacionalna opera saopštila je da su ovi najnoviji navodi uznemirujući, dok je Losanđeleska opera navela da su nove optužbe veoma ozbiljne, ali uz ogradu da ne o detaljima ne žele da se izjašnjavaju dok se ne završi interna istraga

Među najnovijim optužbama za seksualno uznemiravanje jeste i ona koja je stigla od radnice u Losanđeleskoj operi, koja je izjavila da je nepristojno ponašanje Dominga bila "opšte poznata stvar decenijama unazad". Neke kostimografkinje su, takođe, navele da su mlade pevačice upozoravale da je operska zvezda napasnik. 

PRVO SEKS, PA ONDA ULOGA! I čuveni tenor Plasido Domingo na "OPTUŽENIČKOJ KLUPI"

I Metropoliten opera, saopštila je da će sačekati da se završi interna istraga Losanđeleske opere dok ne odluči da li će Domingu biti dozvoljeno da se pojavi pred publikom u toj njujorškoj dvorani, iako je premijerni nastup zakazan za 25. septembar

Portparolka slavnog pevača optužila je agenciju AP za neetičku i netačnu hajku protiv Dominga.

- Sve nove optužbe su prepune nelogičnosti, i sve su, kao i prve, prosto neistinite. Zbog aktuelne istrage, ne želim da komentarišem iznete detalje, ali snažno se protivimo slici koju AP i neki drugi mediji pokušavaju da naprave- navela je portparolka Plasida Dominga. 

Pogledajte i bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija