• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Ž.

22.09.2019

19:29

ANA STANIĆ ISKRENO: Kad ste mama malog slatkog divljeg dečaka, morate biti strogi!

Showbiz

ANA STANIĆ ISKRENO: Kad ste mama malog slatkog divljeg dečaka, morate biti strogi!

Podeli vest

Moj karakter i sklonost ka tome da kažem sve što osećam i šta mi smeta umeju da me koštaju dobrih odnosa sa nekim ljudima, priznaje Ana Stanić

Ona je kantautorka koja već dve decenije neguje živi nastup sa bendom. Njene pesme postale su hitovi iako je retko viđate u medijima. Svi je se sećamo kao članice dueta "Mobi dik", koji je imao ogromnu popularnost devedesetih godina. Ali solo karijera je ono što Anu obeležilo i izdvojilo na domaćoj pop sceni. Ovih dana Ana Stanić sprema se za koncert koji će održati 24. oktobra u CZK Vlada Divljan, uz pratnju simfonijskog orkestra Umetničkog ansambla Stanislav Binički. Želja joj je da sa publikom podeli magičnu emociju nastalu spajanjem popa i roka sa klasikom.

Ana Stanić ima osmogodišnjeg sina Vuka, u braku je sa Momčilom Lavrnićem, bivšim košarkašem. I sve što vreme više prolazi, Ana Stanić, sudeći po fotografijama koje se pojavljuju u medijima i na društvenim mrežama, sve bolje i lepše izgleda. Za Ljubav i zdravlje otkriva tajnu svog dobrog izgleda, tajnu svog uspeha i šta je najlepši i najteži deo roditeljstva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели (@ana1stanic) дана 19. Јун 2019. у 3:26 PDT

 

Koncert koji nas čeka u oktobru najavili ste i rečenicom "koncert posvećujem svim sanjarima, popravljivim romanticima i nežnim buntovnicima poput mene same". U čemu se ogleda taj bunt? Šta je to što vas tera na neku neprestanu borbu? Protiv čega?
- Bunt protiv mediokritetskog života i razmišljanja, protiv neukusa, nametnutih pravila, protiv utapanja u masu jer je tako lakše. Uvek sam imala svoj put, svoje snove, svoje strasti i sve to provejava kroz moje pesme, a uvek je na prvom mestu ljubav kao smisao svega. Verujem da su oni koji vole moju muziku po mnogome slični meni.

 

(FOTO/VIDEO) DŽEJ LO JE BOMBA! Pevačica se pojavila na reviji i ponovo srušila internet sa HALJINOM KOJU JE NOSILA PRE 20 GODINA!

Vreme kada ste počinjali da se bavite ovim poslom mnogo se razlikuje od današnjeg, a i vi ste se promenili, pronašli svoj stil. Kako biste opisali taj put, da li ste od početka znali da želite baš ovo što sada radite?
- Ako pričamo o mojoj solo karijeri, od početka pa do danas suštinski se držim istog principa, i dalje sve radim najpre iz svoje utrobe, pa onda tek posle uključujem racionalnost i praktičnost.

Kako i gde pronalazite inspiracije za pesme? Kako znate da je neka pesma baš za vas?
- Ljubav je nepresušna inspiracija. Ako ne moja, onda bliskih ljudi oko mene. Inspirišu me i putovanja, novi susreti, vreme provedeno u dokolici. Prava je ona pesma koju želim da otpevam, snimim i objavim pa makar "crkla".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели (@ana1stanic) дана 10. Јун 2019. у 12:33 PDT

 

Na šta ste najviše ponosni u svojoj karijeri?
- Na to što nisam pravila kompromise u muzici i što sam jedna od retkih predstavnica pravog mejnstrim popa kod nas.

Kako vam izgleda današnja pop scena kod nas?
- Prenatrpana je, dostupna maltene svakom, jednolična u svojim najkomercijalnijim primerima.

 

ŠARMANTNI GLUMAC VAN KALUPA! Ja još učim, moram stalno da se bacam u neizvesnost!

Da li imate nekog idola, pevačicu na koju ste se ugledali, želeli da uradite nešto kao i ona?
- Otkad sam bila klinka, ložila sam se na Eni Lenoks iz "Juritmiksa". I zbog muzike, a i zato što je bila uvek nešto posebno. Drugačija od svih.

Da li još uvek radite muziku i za druge izvođače?
- Načelno da, to je nešto što baš volim da radim, ali nešto mi ne ide u poslednje vreme. Izgleda da u poslednje vreme najbolje pesme čuvam za sebe.

Sami, reči i ja...

Kako izgleda proces od "pogleda" na muziku i tekst do trenutka kada numeru prvi put javno izvedete? Koja se osećanja mešaju u tom procesu? Da li se tokom tog procesa osamite ili delite sa ljudima sve o čemu razmišljate dok pesma nastaje?
- Sama sam dok pravim muziku, a naročito tekst. Za tekst mi treba najviše koncentracije i osame. Posle dolazi komunikacija sa aranžerom i producentom, sa ostalim muzičarima, pa besomučno puštanje ljudima oko mene čije mi mišljenje znači. Potpuno se zaokupim pesmom i dešava mi se da smišljam pojedine detalje dok pričam s ljudima, pa mi bude neprijatno što nešto važno nisam čula.

Kako brinete o svom zdravlju?
- Iz zdravstvenih razloga već tri godine ne jedem šećer, belo brašno i beli pirinač i imam šest obroka dnevno. Jedem meso, ribu, povrće, integralni hleb i pastu, jaja i mlečne proizvode, izuzev mleka. Ne gladujem i jedino lišavanje jeste ono od torti i kolača, koje sam ranije jela kao da sam na takmičenju! Sada ih jedem samo u specijalnim prilikama. Mada, smem da jedem crnu čokoladu i smutije sa agavinim sirupom i u tome bas uživam. Od tog režima mršavim i stalno se merim i pojačavam obroke ako mi pada kilaža. Zadovoljna sam kako izgledam i mnogo se bolje i lakše osećam, ali ovo je donja granica moje kilaže, ispod koje bih izgledala premršavo, naročito u licu.

Kada se "gugla" vaše ime, veliki je broj pohvalnih tekstova na račun vašeg izgleda. Pridružujemo se pohvalama, jer zaista izgledate divno. Kako vam to polazi za rukom?
- Ako izuzmemo genetiku i metabolizam, koji mi je otkad znam za sebe bio brz toliko da su me u osnovnoj školi zezali da imam pantljičaru, onda režim ishrane o kom sam pričala, umerena, ali redovna fizička aktivnost i redovna poseta endokrinologu prof. Svetlani Vujović, koja vodi računa da moji hormoni budu u balansu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели (@ana1stanic) дана 14. Мар 2019. у 1:30 PDT

 

Gde i kako vežbate?
- Zimi skijam na snegu, leti na vodi, između idem na pilates dva puta nedeljno.

Kako brinete o svom licu?
- Poslednjih 13 godina idem jednom mesečno kod moje kozmetičarke Eme, koja mi stavlja razne biološke maske i čisti lice; a kućna rutina mi je uobičajena i jednostavna kao kod većine žena, ako ne računamo one koje ne skidaju šminku pre spavanja.

 

(FOTO) NOVI DOM NATAŠE BEKVALAC! Pevačica pokazala snimak novog stana!

Šta biste rekli o sebi kao mami? Da li ste strogi? Ili previše popustljivi?
- Više sam stroga nego popustljiva. Kad ste mama malog slatkog divljeg dečaka, morate biti strogi, a onda ga zgromiti od poljubaca i zagrljaja!

Šta vam je najvažnije kada je reč o roditeljstvu?
- Prvo zdravlje i bezbednost deteta, a onda da shvati šta je dobrota i plemenitost, šta su obaveze i odgovornost, koje su dobre, a koje loše šale.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели (@ana1stanic) дана 4. Јун 2019. у 8:24 PDT

 

Šta je to što priželjkujete, o čemu sanjate? Da li imate neku neostvarenu želju?
- Neostvarena želja su mi razne udaljene destinacije koje do sada nisam imala prilike da obiđem, nadam se da će se to dogoditi u narednim godinama.

Šta je ono što ne možete da oprostite drugima?
- Neiskrenost i manipulisanje.

A sebi?
- Moj karakter i sklonost da moram da kažem sve što osećam i šta mi smeta, jer to ume da me košta dobrih odnosa sa nekim ljudima.

Kada je reč o modi i stajlingu, gde biste sebe svrstali?
- Od muške klasike do rok glamura.

Šta je ono što volite da nosite?
- Džins, pantalone, patike, mantile, dobre sakoe, a najveća strast su mi dobre tašne.

Bez čega ne možete da zamislite svoj ormar?
- Bez crnih i belih stvari, koje mogu brzo i lako da iskombinujem kad negde idem.

Koja je pesma, po vama, najlepša na svetu?
- "Gold" od grupe "Spandau balej".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija