• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic

30.11.2019

17:20

ŽIVEO JE NA RUBU EGZISTENCIJE, BRENA GA JE NAZVALA BUDALOM, A ON JE UŠAO U GINISOVU KNJIGU REKORDA! Naš poznati glumac danas ima VELIKI POVOD ZA SLAVLJE!

Showbiz

ŽIVEO JE NA RUBU EGZISTENCIJE, BRENA GA JE NAZVALA BUDALOM, A ON JE UŠAO U GINISOVU KNJIGU REKORDA! Naš poznati glumac danas ima VELIKI POVOD ZA SLAVLJE!

Podeli vest

Jova Radovanović koji je stekao ogromnu popularnost kao član "Sedmorice mladih", jednog od najpopularnijih bendova u nekadašnjoj Jugoslaviji, danas puni 79 godina

Jova je srpski muzičar, komičar i glumac. Svoju muzičku karijeru je započeo u bendu "Domino", potom je prešao u bend "Veseli Bendža", da bi naredne 33 godine bio član legendarnog sastava "Sedmorica mladih". Kada se bend raspao započeo je solo karijeru kao TV zabavljač.

Ansambl "Sedmorica mladih" bio je jugoslovenski pop, rok i komičarski sastav koji je nastupao širom sveta, a ušli su u Ginisovu knjigu rekorda kao sastav koji je 33 godine svirao neprekidno zajedno. Njihove emisije su svi rado iščekivali nedeljom uveče, a poznato je da su i Jopsipu Brozu Titu bili omiljeni, te su mu i često svirali i bili njegovi gosti, prenosi "Alo".

Foto: Printscreen You Tube

Kako je ispričao jednom prilikom za domaće medije, otac je mnogo radio, a majka je bila kod kuće pazeći na svoje četvoro dece.

- Meso smo jeli jednom nedeljno, a ostalim danima ne jer nije bilo novca. Ponekad otac zaradi više, pa donese kobasice i tada je bilo slavlje u kući - rekao je on za "Kurir".

(FOTO) SVI SU VOLELI MARIJU I BOBU IZ ŽIKINE DINASTIJE! Pogledajte kako sada izgleda Vladimir Petrović! Živi u Beogradu, da li biste ga PREPOZNALI?

Koliko je Jovo bio dobar komičar i glumac govori i činjenica da su ga 2 srpske glumačke legende, Miodrag Petrović Čkalja i Miroslav Mija Aleksić, hvalili na sva usta. Jednom prilikom je Mija rekao "Mi igramo pijanca, a ovaj je pravi".

Foto: Printscreen You Tube

Malo ljudi se seća da je Radovanović sarađivao i sa Lepom Brenom u filmu „Hajde da se volimo“. Jova je jednom prilikom ispričao i angedotu vezanu za Lepu Brenu.

Naime, tokom snimanja filma Brena je pronašla mušku jaknu u gepeku svog automobila, pa je sva ljutita ušla u hotel i upitala „Koja je budala ostavila ovu jaknu?“ na šta je Jova rekao „Lično ja i uopšte se ne libim da sam budala“. Kasnije mu se pevačica izvinjavala, ali je i obukla njegovu jaknu, s obzirom da je na Zlatiboru, gde je film sniman, bilo veoma hladno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija