• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.01.2020

15:57

ŠOK FOTKE! KRALJICA USLIKANA PRVI PUT NAKON SKANDALA i svet je ZAPREPAŠĆEN ONIM ŠTO RADI (FOTO)

Showbiz

ŠOK FOTKE! KRALJICA USLIKANA PRVI PUT NAKON SKANDALA i svet je ZAPREPAŠĆEN ONIM ŠTO RADI (FOTO)

Podeli vest

Kraljica Elizabeta snimljena je danas prvi put od kako se nadvoru dogodio skandal sa princom Harijem i Megan Markl.

Na slikama objavljenim na društvenim mrežama vidi se kraljica u "land roveru", a ono što je mnoge iznenadilo jeste da se za volanom ne nalazi vozač već upravo kraljica!

Mnogi su ovu činjenicu dočekali sa iznenađenjem, s obzirom na to da kraljica, osim privilegija koje poseduje, ima i 93 godine i dalje je sposobna da vozi.

Na glavi je imala specifičnu maramu, sa motivima pasa, a njen pogleg bio je leden, ocenili su strani mediji, koji prenose da se uputila na jedno snimanje u polju, kojem će prisustvovati i njen unuk.

Inače, Bakingemska palata pokušava da razradi plan za princa Harija i njegovu suprugu Megan, američku državljanku, nakon njihove šokantne najave da će se povući iz obavljanja dužnosti koje im pripadaju kao članovima kraljevske porodice i da će provoditi veći deo svog vremena u Severnoj Americi.

Par je u sredu iznenadio kraljicu Elizabetu Drugu i ostale članove kraljevske kuće kada su saopštili da žele da vode samostalniji život, koji se nadaju da će moći sami da finansiraju.

Jedan izvor je taj potez opisao kao razočaravajuć i štetan po porodicu, javio je sinoć Rojters.

Ni kraljica Elizabeta, koja je svoj život posvetila javnoj dužnosti od kada je nasledila oca 1952. godine, ni princ Čarls, Harijev otac i naslednik prestola, nisu konsultovani u vezi sa saopštenjem, objavljenim na Instagramu.

- Odlučili smo se da ove godine napravimo prelaz u stvaranju nove progresivne uloge u ovoj instituciji - navodi se u saopštenju.

Nakon ovoga Megan, vratila se u Kanadu da bi bila sa sinom, budući da je kraljevski par pre objave proveo šest sedmica na odmoru u Kanadi sa osmomesecnim sinom Arcijem, daleko od kraljevske porodice.

Hari i Megan, formalno vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, naveli su da su razmišljali mesecima i da će podeliti vreme između Britanije i Severne Amerike, kako bi sebi i svojoj bebi omogućili prostor koji im je potreban.

Foto: Reuters/Mark Blinch

 

Bakingemska palata tvrdi da je bilo samo preliminarnih razgovora o budućnosti para.

Ali drugi kraljevski izvor rekao je danas da su kraljica, Čarls i Harijev stariji brat princ Vilijam naložili visokim zvaničnicima da, zajedno sa vladom, rade na tome da pomognu paru da iznađe "izvodljiva rešenja", po mogućnosti u roku od nekoliko dana, a ne nedelja.

Nije baš najjasnije kako će Hari (35), koji je šesti u redu za tron, i Megan (38), postati "poluplemstvo" i ko će plaćati za njihov transatlantski način života, navodi Rojters.

Nijedan stariji član kraljevske porodice nije javno objavio komentar o toj odluci, ali britanski tabloidi pišu da su Charles i Vilijam bili besni.

Hari je dugo ljut na tretman koji su on i njegova supruga dobili od tabloida, a u najavi je rekao da će smanjiti pristup medijima njihovim aktivnostima.

Foto: Tanjug/AP

 

Kraljevski komentatori povukli su paralelu sa abdikacijom kralja Edvarda VIII, koji se 1936. godine odrekao prestola da bi se oženio s Volis Simpson - poput Megan, razvedene Amerikanke - i živeo svoj život u Francuskoj.

Megan, koja je glumila u TV seriji "Dva lica pravde", mogla bi se vratiti glumi u SAD, mada nije jasno kako bi Bakingamska palata gledala na to.

Hari i Megan su se venčali u maju 2018. godine na raskošnoj i veseloj ceremoniji u dvorcu Vindzor, što je tada delovalo kao znak modernizacije monarhije.

Novine su kritikovale Harija i Megan jer su koristili privatne mlazne automobile dok su promovisali zaštitu životne sredine i višemilionsko renoviranje kuća koje su finansirali poreski obveznici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Баба вози.... Паркиран џип...!! Ха, ха...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija