• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tportal.hr

06.10.2020

12:28

(FOTO) NEVEROVATNA PRIČA HOLIVUDSKOG ŠMEKERA! Odao se porocima u detinjstvu, droga mu je napravila pakao od života, a njoj je predao srce!

Showbiz

(FOTO) NEVEROVATNA PRIČA HOLIVUDSKOG ŠMEKERA! Odao se porocima u detinjstvu, droga mu je napravila pakao od života, a njoj je predao srce!

Podeli vest

Rođen kao Edvard Tomas Hardi 15. septembra1977. godine u Londonu, odrastao je uz oca pisca Edvarda ‘Chipsa’ Hardija i umetnice Ane

Sa samo 13 godina počeo je da konzumira alkohol, te ubrzo postao zavisan od njega, ali i od kokaina.

Još od malih nogu oduševio se glumom, ali zbog zavisnosti i lošeg ponašanja izbačen je iz čak dve glumačke škole.

"Želeo sam da moj otac bude ponosan na mene, a počeo sam da glumim jer ništa drugo nisam znao da radim. Zahvaljujući glumi shvatio sam šta znači disciplina i to me stalno vuklo napred, kao i to da iz svega toga svakodnevno učim".

Neko vreme pohađao je internat, ali nije baš nije bio uzoran student. Izbačen je nakon što je uhvaćen da krade sportske dresove, a najbliže što je bio u prilici da boravi duže u zatvoru bilo je nakon što ga je policija zaustavila kako vozi ukradeni automobil.

Tom Hardi i prijatelj pozajmili su Mercedes u kojem su se vozili gradom, a sve se zakomplikovalo kada je kod njega pronađen pištolj.

 

 

Sa njim je u kolima bio sin diplomata, pa je incident ubrzo zataškan.

 - Bio sam stvarno problematičan ludak koji se nije osećao ugodno u svojoj koži - priznao je Tom jednom prilikom.

Zahvaljujući lepom izgledu takmičio se na izboru sa supermodela. Sa 19 godina osvojio je prvo mesto na takmičenju 'The Big Breakfast’s Find Me a Supermodel', te kraće vreme imao ugovor s modnom agencijom.

Ali sve se promenilo kada je dobio ulogu u televizijskoj miniseriji ‘Udružena braća’, a zatim i u filmovu ‘Pad crnog jastreba.

Foto: AP/Photo

Zatim je usledio film "Zvezdane staze" koji je za Hardija bio životna prekretnica.

Propao mu je prvi brak s producentkinjom Sarom Vard, a zbog zasivnosti od droge tog životnog perioda se seća kroz maglu jer mu je droga uzrokovala česte halucinacije, zbog čega se budio na čudnim mestima.

Sve ga je toliko povuklo da je na kraju priznao kako bi, da je trebalo, prodao i svoju majku za drogu. A onda je stigla 2003. godina, kada se probudio na ulici u vlastitoj krvi, nakon čega se, uz podršku roditelja, prijavio na rehabilitaciju.

Upravo je svojim roditeljima najzahvalniji što su mu pomogli u njegovoj borbi s demonima.

Trebalo mu je dugo, ali shvatio je kako je gluma jedino što ga čini srećnim u životu.

‘Nisam hteo da niko zna da  ne mogu da se kontrolišem, ali nisam to mogao da sakrijem. Bilo je pitanje vremena kada će telo odustati. Imao sam sreće što nisam dobio hepatitis ili AIDS’, kaže.

Nakon završetka rehabilitacije fokusirao se na glumu, odlučan da postane jedan od najboljih glumaca svoje generacije.

Odluka je bila i te kako dobra jer su se nakon toga nizale uloge u serijama i filmovima, a koliko ga obožavaju i reditelji, govori podatak da je u 2015. godini snimio čak pet filmova. Ljubav između njega i reditelja verovatno se krije i u njegovoj odlučnosti da se za svaku ulogu pripremi najbolje što zna - da u potpunosti živi lik koji igra.

Foto: Reuters

Za jednu ulogu se izgladnjivao, kako bi što bolje dočarao zavisnika od heroina, a samo nekoliko meseci ugojio se 19 kilograma kako bi se uživeo u glavnu ulogu u biografskoj drami ‘Bronson’, o najnasilnijem istoimenom britanskom zatvoreniku Čarlsu Bronsonu, koji je većinu života proveo u zatvorskim samicama.

Pored toga što se ugojio, Tom Hardi odlučio je da ode direktno u zatvor kako bi upoznao čoveka kojeg će da glumi, ni jednog trenutka ne strahujući zbog susreta s osobom koja je bila strah i trepet i za čuvare i za zatvorenike.  

Sva osećanja koja je proživljavao zbog droge iskoristio je 2011. godine za ulogu u filmu ‘Ratnik’, u kojem glumi sina bivšeg bokserskog trenera i alkoholičara koji ga je zlostavljao dok je bio dete.

 - Nije trebalo puno da istražujem o zlostavljanju koje uzrokuje alkoholizam  jer sam to mogao da izvučem iz ličnog iskustva. Osećao sam odgovornost prema svima koji su i sami prošli slično iskustvo, da se napokon počne govoriti o tome - ističe.

Nakon toga, dobio je priliku da glumi u filmu Krisa Nolana ‘Vitez tame: Povratak’, ali i u ‘Pobesnelom Maksu’.

Zahvaljujući svim tim ulogama, kojima je stekao popularnost kod muškog dela publike, ali i izgledu, zbog kojeg su ga žene volele, Tom Hardi postao je jedan od najpopularnijih glumaca današnjice, a prepoznatljiv je po svojim tetovažama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jakie and Big J ?

A post shared by Tom Hardy (@tomhardy) on Feb 23, 2020 at 6:24pm PST

 

 - Imao sam 15 godina kada sam urado prvu tetovažu i od tada zapravo nisam stao. Podsećaju me gde sam bio, ali i da se tamo više ne vraćam. Dolazim iz pristojne, prigradske porodice srednje klase. Uloge koje sam igrao bile su većinom izuzetno nasilne, ali ja sam privatno sve samo ne nasilan i agresivan. Puno sam vremena proveo gledajući crtić ‘Vatrogasac Sam’ sa svojim sinom Louisom -  rekao je Hardi i nastavio:

"Borbe vodim u sebi i prošao sam puno toga u životu. Upravo te borbe za mene su konstanta kako bih pokušao biti što bolji.’

Ali nisu to bile jedine borbe u njegovu životu. Bilo je tu i onih seksualne prirode. Pre nego što je postigao svetsku slavu Tom je dao intervju gej časopisu Attitude, a tokom razgovora novinar je pitao glumca da li je nekada imao seksualni odnos s muškarcem.

Foto: APfoto

Prema tvrdnjama časopisa, Hardi im je rekao: ‘Kao dečak? Naravno da sam imao. Igrao sam se sa svima i svime, ali me muškarci seksualno ne privlače. Pa ja sam glumac, za ime Boga.

Nekoliko godina kasnije taj tekst  je ‘iskopao’ Daily Mail, a Hardi je promenio priču. Negirao je da je ikada imao seksualni odnos s muškarcem, rekavši da su njegove reči izvučene iz konteksta.

Privatan život

Od 1999. do 2004. bio je u braku s producentkinjom Sarom Vard. 

 2008. godine je s tadašnjom devojkom, asistentkinjom reditelja Rejčel Spid dobio sina Luisa. Rastali su se četiri godina kasnije, a iste godine započeo je vezu s glumicom Šarlot Rajli, koju je upoznao na setu serije ‘Orkanski visovi’.

Venčali su se 2014., a u oktobru 2015., dobili su i prvo dete. Tri godine kasnije, stiglo je drugo dete, a srećna porodica živi i s dva udomljena psa, Maksom i Vodstockom.

Svoj privatan život drže što dalje od javnosti, tako da niko ne zna imena njihove dece, fotografije svojih naslednika, kako su rekli, nemaju nameru prodati nekom tabloidu.

‘Vidim kako se ljudi ponašaju. Vidim kada mi kamera prilazi. Vidim kada neko drži telefon i njihov govor tela. Nema razlike između toga i oružja’, kaže Hardi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija